Belföld

Magyar Péter: Tízezren jelentkeztek párttagnak, óriási meló kiszűrni a jelentkezőket

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Reálisnak tartja Magyar Péter, hogy a Tisza Párt még ebben a ciklusban beérje támogatottságban a Fideszt – nyilatkozta a Tisza Párt elnöke a Telexnek adott interjújában.

Magyar Péter szerint volt értelme, hogy felvette az EP-mandátumot, mert a legnagyobb ellenzéki pártnak külföldi szövetségeket is kell kötnie. Elmondása szerint a mezőgazdasági és az alkotmányügyi bizottságba fog beülni. Beszélt arról is, hogy ha csak 2-3 képviselőjük lett volna az EP-választás végén, akkor nem vette volna fel a mandátumot, de a közel 30 százalékos eredmény új helyzetet hozott. Szerinte a magyar kormány „vállalhatatlan külpolitikája” miatt „alázzák meg” a magyar embereket, és teljesen elszigetelődött Magyarország a Fidesz belpolitikai céljai miatt.

Magyar szerint rengeteg önkéntesük van és félnek a fideszesek attól, hogy a Tisza Pártnak hamar meglesz a vidéki beágyazottsága. Magyar azt mondta, hogy a felhívásuk óta tízezren jelentkeztek párttagnak, emiatt „óriási meló” kiszűrni a jelentkezőket. Lesz etikai szabályzatuk, ami alapján nyilatkoztatni fogják a jelentkezőket. Azt állította, hogy a Tisza Párt erősödése miatt a kormányközeli közvélemény-kutatók már mérik, hogy legyen-e előre hozott választás. Az újabb országjárással kapcsolatban arról beszélt, hogy „csapatként” fogják járni az országot, de „ő is oda fogja tenni magát”, mert „más ember lett” az országjárás végére.

A DK-val kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a pártnál „ámokfutás zajlik”, de nekik nincs dolguk a DK-val és Gyurcsány Ferenccel. Ősztől „valóságos” kormányinfókat tartanak majd párhuzamosan a Gulyás Gergely által tartott sajtótájékoztatóval.

Magyar még nem találkozott Karácsony Gergellyel, de hétfőn írta meg neki, hogy a következő héten mikor lenne neki alkalmas. Elmondása szerint viszont nem növelte a bizalmát Karácsony irányába, hogy a fővárosi önkormányzat több százmilliót osztott szét jutalomként a fővárosi cégek vezetői között.

A Tisza Párt nem fog beülni a fővárosi cégek vezetőségébe, delegálni és javasolni sem fognak tagokat, jelentette ki Magyar. A főpolgármester-helyettes személyére sem tesznek javaslatot, de a tiszás képviselők sem vállalnák a felkérést. Ősszel döntenek arról, ki lesz az a másik öt képviselő, aki tőlük még beül a közgyűlésbe. Öt képviselőjük már felvette a mandátumát. Magyar sem döntötte-e még el, hogy beül-e a közgyűlésbe – írja a Telex összefoglalójában. Beszélt arról is, hogy nem fognak háttéralkukat kötni, ügyek mentén tudnak együttműködni más pártokkal, de a lehetséges főpolgármester-helyetteseket – Kiss Ambrust és Tüttő Katát említette név szerint – biztosan nem szavazzák meg.

Magyar Péter szerint az Ötkerben történt eset egyik tanulsága, hogy egy 30 százalékos párt vezetőjeként már nem egy magánszemély.

Két évig Magyar Péter mint magánszemély nem létezik, ami nehéz lesz

– nyilatkozta.

Azért nem hozzák nyilvánosságra a szórakozóhelyen készült felvételeket, mert megvárják, hogy mivel áll elő még a „propaganda”, és majd csak utána teszik meg a szükséges feljelentéseket. Másrészt megvárja, hogy a hatóságok megmutassák neki az állítólagos bizonyítékokat. Arra nem válaszolt, hogy véleménye szerint milyen felvételek lehettek a Dunából kihalászott mobilon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik