Belföld

Rabosították a Puzsér Róbertet megütő újságírót

Bielik István / 24.hu
Bielik István / 24.hu
Ábrahám Róbert nem bánta meg tettét.

Kettejük vitája pénteken fajult tettlegességig. A Blikk azt írja, Ábrahám Róbert először maga ment be az incidens után a rendőrségre, ám néhány órával később, már Puzsér Róbert feljelentése után, a rendőrök mentek érte.

Szombat hajnalban megjelent a rendőrség, őrizetbe vettek a gyerekeim előtt, az ügyvédemet sem hívhattam fel. Hajnalban bezártak egy zárkába, rabosítottak, és kihallgattak

– mondta a lapnak a Pesti Srácok újságírója.

„A feltételezett elkövető 2024. július 19-én 19 óra körül bejelentést tett a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányságán, amely bejelentés alapján azonban akkor hivatalból üldözendő bűncselekmény gyanúja nem merült fel. A sértett a feljelentését az orvosi ellátást követően 2024. július 19-én 22 óra körül tette meg a BRFK IX. kerületi Rendőrkapitányságán, amely alapján felmerült a közvádra üldözendő bűncselekmény (súlyos testi sértés bűntett kísérlete) gyanúja. A BRFK IX. Kerületi Rendőrkapitányság rendőrei a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény 33. § (2) b) pontja alapján a feltételezett elkövetőt 2024. július 20-án 0 óra 30 perc körül előállították, és a IX. Kerületi Rendőrkapitányságon gyanúsítottként hallgatták ki” – írta a rendőrség.

Ábrahám Róbert vállalja a tettét, de szerinte csak vétséget követett el, tenyérrel ütött, nem ököllel, ahogy Puzsér Róbert állítja.

Reflexszerűen csattant el a pofon, és vállalom, sőt, azt bánom, hogy nem két éve tettem meg, amikor először bántotta a családomat. Sajnálom, hogy végül az én kezem által történt ez az egész, és az erőszak nem jó dolog, de azt gondolom, ez egy képletes üggyé vált, hiszen feldobta a kérdést, hol van az internetes gyalázkodás határa.

Puzsér Róbert szerint viszont ököllel vett elégtételt.

Az eset kapcsán nyilvánvaló erőszak-relativizálás zajlik a nyilvánosságban. Azt hazudják, hogy egy szatirikus gúnyirat verbális erőszaknak számít, ami összemérhető a fizikai erőszakkal. Ezek szerint mostantól nem írhatom le azt, amit gondolok, mert beverik a pofámat? Nem vagyok hajlandó alkalmazkodni ehhez. Szólásszabadság van, ütésszabadság nincs

– mondta a lapnak.

Ábrahám Róbert szerint Puzsér azon dolgozik, hogy bűncselekmény legyen az ügyükből, ezért mondja, hogy ököllel ütött. Nem bánja, amit tett, noha amiatt számos megjelenést bukott. Azt sem bánná, ha mindent elveszítene.

Ez csak egzisztencia. A családom becsülete mindennél többet ér.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik