Belföld

Megpróbálták kitörölni a kínos részeket Sulyok Tamás Wikipédia-oldaláról

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Több, a köztársasági elnök számára kellemetlen részt is megpróbálhattak törölni Sulyok Tamás államfő Wikipédia-életrajzából – erre utalnak az oldal adminisztrátori, szerkesztői bejegyzései. Egyes szövegrészek a Wikipédia naplója szerinte eltűntek egy időre, de aztán visszakerültek – vette észre a Népszava. Mivel az érintett bekezdéseket egy bejegyzés alapján a „Sándor-palota kommunikációs igazgatójának kérésére” törölték volna, a lap meg is kereste az államfő hivatalát, hogy valóban kezdeményeztek-e módosításokat, de nem kaptak választ.

A bejegyzések alapján a következő részeket szedték volna ki Sulyok életrajzából:

  • A direkt marketinget alkalmazó Selco nevű vállalkozásról szóló részt, amelyet Sulyok a rendszerváltás idején alapított. A kezdetben edénykészletekkel házaló céget 1992-ben záratták be, miután kiderült, hogy az ügynökeik számos esetben engedély nélkül árusítottak.
  • A zsebszerződések-ügye. Törölték volna azokat a mondatokat, amelyek Sulyok szerepét mutatták volna be a magyar termőföld osztrák kézre való átjátszásával kapcsolatosan.
  • Sulyokra vonatkozó kritikákat az alkotmánybírói tevékenysége miatt, mely szerint lényegében kiszolgálta a kormány érdekeit.

Sulyok Tamás idén márciusban lépett hivatalába, a kegyelmi ügybe belebukó Novák Katalint váltotta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik