Belföld

Légfegyverrel és íjjal tanították lőni a gyerekeket a polgári gyermek vadásznapon

Vadásznapot tartottak gyerekeknek Polgáron. A Hajdú-Bihar vármegyei város Facebook oldalán megjelent hirdetés szerint a  6-14 éves korosztálynak szervezett csütörtöki gyermek vadásznapon trófeabemutató, valamint vadászkutya- és ragadozómadár-bemutató mellett légfegyver és íjászati ismereteket is elsajátíthattak a gyerekek. Egy másik programpont szerint „Terítéken az őz (vadászati kultúra, végtisztelet megadása kürt szignálokkal).”

A Youtube-ra feltölöttek egy összefoglalót is a helyi kempingben tartott, az Országos Magyar Vadászkamara és a Hortobágyi Nemzeti Park által is támogatott rendezvényről:

A videón egyebek mellett látható, ahogy íjjal lőnek gyerekek róka, vaddisznó és medve formájú célpontokra. A videó végefelé (nagyjából 2:30-nál) pedig úgy tűnik, mintha a kisgyerekek egy elejtett őzzel pózolnának.

Nem csak Polgáron rendeztek gyermek vadásznapot. Július 11-én a nyírbárányi vadászházban mutatták meg a kiskorúaknak a vadászat rejtelmeit, 29-én pedig a derecskei vadászház ad otthont hasonló rendezvénynek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik