Belföld

Hód harapott meg egy nőt Budapesten

Kovács Attila / MTI
Kovács Attila / MTI

Kutyasétáltatás közben harapott meg egy hód egy nőt a minap Budapesten – derült ki az RTL Híradó című műsorából. A szerencsétlenül járt lakos ugyan jól van, de azóta is naponta jár kórházba, és különböző oltásokat kap.

A nő a nagy meleg miatt a Népszigeten – nem messze az  újpesti Északi összekötő vasúti hídtól – térdig gázolt a Duna vízbe, amikor egy szőrös állat nekiütközött. Ezután éles fájdalmat érzett. A vízből ezután azonnal kiszaladt, és visszanézve még látni vélte a hód fejét. Minderről Nagy Dávid, megválasztott önkormányzati képviselő (Magyar Kétfarkú Kutya Párt) számolt be a hírműsornak, tekintve, hogy a nő nem akart nyilatkozni a történtekről.

A hód védett állat, az elmúlt évtizedben, folyamatosan nőtt a számuk Budapesten.

Pataki Gábor, az Állatmentő Liga vezetője elmondta: a 2013-as nagy dunai árvíz óta lehet látni, hogy növekszik a hódállomány a dunai részen.

Látjuk a tendenciát, hogy többen vannak, kisebb patakokban is találtak már hódot, úgyhogy egyáltalán nem meglepő a jelenlétük

– ismertette az állatvédelmi szakember.

A megtámadott nő a közösségi médiában azt írta, egyetlen percig sem hibáztatta az állatot a támadásért, mert ő maga ment be a hód életterébe. Az ilyen konfliktusok elkerülése végett ugyanakkor sokan figyelmeztető táblák elhelyezését szorgalmazzák a Népszigeten – derült ki a hírműsorból.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik