Belföld

„A kezeim között hunyt el. Örökre tudatomba égett a tekintete!” – bocsánatot kért a kalandpark üzemeltetője a 15 éves fiú családjától

Letöltendő fogházbüntetésre ítélte a Kőszegi Járásbíróság a gyöngyösfalui kalandparknak az üzemeltetőjét és szakértőjét a 2020-ban történt tragédia miatt. A kalandpark üzemeltetője 1 év 8 hónapot, a megfelelőségi tanúsítást végző szakértő pedig 1 év 10 hónap szabadságvesztést kapott foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt.

Az RTL Híradó beszámolója szerint az egyik keszthelyi gimnázium tizedikes diákjai osztálykiránduláson voltak, és az öt-hat méter magasan futó drótkötélpályán voltak, amikor kidőlt egy fa, s több diák is a földre zuhant. Egy 15 éves fiú a helyszínen meghalt, két másik diák pedig  megsérült, egyikük maradandó fogyatékosságot szenvedett.

A kalandpark üzemeltetője tagadta a bűnösségét, de bocsánatot kért az áldozat családjától.

A testét én tartottam, és végül az én kezeim között hunyt el. A tekintete örökre a tudatomba égett. Soha nem tudom elfelejteni, ez a kép mindig bennem lesz.

– mondta. Az ügy másodrendű vádlottja szintén őszinte részvétét fejezte ki a családnak. A kalandpark üzemeltetője 1 év 8 hónapot, míg a vádlott társa 1 év 10 hónap letöltendőt kapott. Az ítélet nem jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik