Belföld

Elítélték a férfit, aki lefejezte a Szűzanya szobrát, miután összeveszett otthon a feleségével

police.hu
police.hu

Két év felfüggesztettre ítélte a Kunszentmiklósi Járásbíróság azt a román férfit, aki kétszer is összetörte Medjugorei Szűzanya szobrát Dunavecsén.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a férfi először 2023. május 19-re virradóra Dunavecse belterületén, az 513-as főúton lévő körforgalomban ittasan, egy kődarabbal megrongálta a helyi Római Katolikus Egyházközség által felállíttatott Medjugorei Szűzanya szobrot.

Az ütések következtében a mintegy 120 centiméter magas, üreges műgyantából készült szobor feje, törzsének felső része és a bal karja teljesen letört, ezáltal a szobor helyreállíthatatlanná vált. Miután az egyházi közösség az előző helyén új Szűzanya szobrot állíttatott, a vádlott 2023. december 31-én hajnalban baltával ismét többször megütötte és összetörte azt, így összesen mintegy egymillió forintnyi kárt okozott.

A bűncselekménnyel vádolt férfi korábban azt mondta, hogy első alkalommal ittasan sétált, és kővel dobálta meg a szobrot, amikor a körforgalomhoz ért. Szilveszterkor pedig összeveszett a feleségével, ezért felpattant az anyósa kerékpárjára, hogy kiszellőztesse a fejét. Amikor biciklizés közben a város szélén lévő körforgalomhoz ért, egy baltával ráütött a szobor fejére, ami összetört.

Az ügyészség próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést kért a bűnösségét beismerő elkövetőre. A Kunszentmiklósi Járásbíróság büntetővégzésében 2 év börtönbüntetésre ítélte a férfit, amelynek végrehajtását 4 évre felfüggesztette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik