Belföld

Baseballütővel támadtak a rivális dílerre, hogy megszerezzék a pénzét és a drogkészletét

Minősített rablás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség azzal a drogkereskedő párral és két társukkal szemben, akik baseball ütővel támadtak a a rivális dílerre azért, hogy megszerezzék a a pénzét és a drogkészletét.

Kövecs Máté, a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője a lapunknak küldött közleményében azt írta, hogy a házaspár  „kristály” fantázianevű új pszichoaktív anyaggal kereskedett Kiskunfélegyházán és környékén. A párnak hét állandó vevője volt, akiktől 8 hónap alatt több mint 4 millió forint bevételre tettek szert.

Egy másik drogkereskedő konkurenciát jelentett nekik, ezért tavaly október 29-én este, két társukkal együtt elmentek az albérletéhez, hogy megszerezzék tőle a pénzét és a drogkészletét.

A csengetésre a lakás tulajdonosa nyitott ajtót, akit a drogkereskedő férfi ellökött, majd társaival együtt berontott a lakásba. Ezután a férfi berúgta a díler lakrészének ajtaját és a baseballütővel a riválisára támadt, pénzt követelve. Az áldozat elvette támadójától a baseballütőt, dulakodtak, amelybe a társak is bekapcsolódtak. A feleség a földről felvett baseball ütővel, az egyik társ pedig egy székkel megütötte a sértettet, akit a másik társ igyekezett lefogni. A cselekménynek az vetett véget, hogy a tulajdonos rokonai értesítették a rendőrséget, emiatt pedig a támadók – zsákmány nélkül – elmenekültek a helyszínről.

– közölte az ügyész.

Az ügyészség letöltendő szabadságvesztést kért a felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntettének kísérletével, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett magánlaksértés bűntettével és rongálás vétségével vádolt bandára, míg a házaspárnak új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt is felelnie kell.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik