Belföld europoli

Orbán: Hamarosan az olaszok is csatlakoznak az új pártszövetséghez

A belga miniszterelnök jó munkát végzett, kár, hogy elvesztette a választást. Ez van, ha az emberek nem bíznak a vezetőikben.

– mondta el Orbán Viktor a köztelevízióban.

Én nem vagyok ebben a helyzetben. Még.

– tette hozzá.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy új pártcsaládot jelentettek be, amely hamarosan a harmadik, majd a második legnagyobb lesz az Európai Parlamentben. Ezt a csoportot egyébként valójában még nem jelentették meg, mert nincs elég képviselő hozzá.

Orbán ma is tartja, hogy Manfred Weber még Ursula von der Leyennél is rosszabb bizottsági elnök lett volna Magyarország számára.

Olaszországot kihagyni a tárgyalásokból nem tűnik okos dolognak. A brexit is így kezdődött.

– mondta Orbán arra, hogy Giorgia Meloni is tartózkodott Ursula von der Leyen megszavazásánál.

Antonio Costát azért szavazta meg, mert régóta kollégája, mindig fair volt a magyarokkal. Kaja Kallas külügyi főképviselő esetében pedig azért tartózkodott, mert nem biztos abban, hogy ezt a feladatot meg tudja oldani, de abban sem, hogy nem.

Aki úgy szereti a hazáját, hogy másokat letapos érte, azt szokták sovinisztának és rossz nacionalistának nevezni, aki pedig önmagáért szereti a hazáját, azt patriótának, mondta Orbán. Szerinte ilyen gondolkodású emberek kezdtek el gyülekezni a legújabb pártszövetségéhez.

Gyorsabban leszünk nagy képviselőcsalád, mint bárki dolgozná. Komoly meglepetéseket fogunk okozni.

– mondta Orbán, bár részleteket nem mondott arról, kik csatlakoznának még hozzájuk. Annyit tett hozzá, hogy nyolcadikán lesz alakulóülés.

Van egy kis monarchia-hangulata ennek a pártcsaládnak, de nem lesz regionális párt, mondja Orbán, majd közölte, hogy hamarosan az olaszok is csatlakoznak.

Tudom, kik jönnek még.

– mondta el Orbán.

Arról is beszélt, hogy soros elnökként nem feladata, hogy Németország és Franciaország helyett döntsön, ez lehetetlen. Ő csak előkészíti a döntéseket, mindenről jelentéseket készít, mindenhol ott lesz, és lehetővé teszi az európai vezetőknek a döntést.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik