Belföld

Rosszul lett egy utas, Budapesten szállt le egy Londonból Hongkongba tartó repülő

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

A British Airways BA 31-es Londonból Hongkongba tartó járata vasárnap a késő esti órákban egy utas rosszulléte miatt megszakította útját Budapesten és leszállt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, közölte a Budapest Airport hétfőn az MTI-vel.

Közleményük szerint a gép a tartályokban lévő üzemanyag mennyisége miatt túlsúlyos volt, ezért a földet érést követően a fékrendszer túlhevült.

Az állóhelyre való beállást követően a tűzoltók megmérték a fékek hőmérsékletét, és azonnal megkezdték azok hűtését. Miután az üzemi hőmérsékletre visszahűtötték, átadták a gépet a szerelőknek, írták.

A Budapest Airport közölte: az állóhelyen az utasok kiszállítása a megszokott módon azonnal elkezdődött, ők néhány perc alatt elhagyták a repülőgép fedélzetét. Az utasok a terminálon várják a légitársaság döntését a továbbutazásukkal kapcsolatban.

A fedélzeten 273 utas, valamint 13 fő személyzet tartózkodott. Mint írták, a torony a túlsúlyos leszállás miatt készenléti állapotot rendelt el egy időre. Az esemény kapcsán külső erők bevonására nem volt szükség, a helyzetet a Budapest Airport Létesítményi Tűzoltósága megoldotta.

Az utast, aki rosszul volt, a mentők a Dél-pesti Centrumkórházba szállították.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik