Belföld

Elküldték a Főkert igazgatóját

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Távozott a Főkert főigazgatói posztjáról Zakar András – erről maga az érintett számolt be a Facebookon. Zakar azt nem írta, hogy kirúgták volna, a bejegyzés megfogalmazásából azonban erre lehet következtetni.

A Telex megkereste Zakart, aki azt mondta, nem szeretne nyilatkozni, keressük meg a Budapesti Közművek (BKM) Zrt. sajtóosztályát. A hírportál ugyanakkor más forrásokból úgy értesült, hogy Zakart péntek délelőtt indoklás nélkül, azonnali hatállyal bocsátották el és ez szakmai körökben nagy megrökönyödést keltett.

Felidézik, hogy Zakar négy és fél éve nyílt pályázati úton nyerte el a Főkert vezérigazgatói posztját, majd a Főkert BKM-be olvadásával lett a Budapesti Közművek kertészeti divíziójának (Főkert) főigazgatója. Munkája során szorosan együtt dolgozott a Fővárosi Önkormányzat főtájépítészével, Bardóczi Sándorral.

Zakar nevéhez fűződik többek között a közösségi gyümölcsöskertek és komposztálók telepítése Budapesten, valamint a méhlegelők és biodiverz virágágyások kialakítása is.

A BKM a Telex megkeresésére azt írta:

Tekintettel arra, hogy a nagyvállalati világban a különböző vezetői szinteken időnként történő változások a normál üzleti gyakorlat részét képezik, a szervezési és ügyviteli irányításban történő változások a hatékonyabb működést szolgálják. Zakar András úr megbízatása 2024. június 28-án megszűnt. A szakterület vezetését a továbbiakban Lipcsei Szabolcs, a Főkert zöldterület-fenntartási igazgatója, megbízott főigazgatóként látja el.

Hozzátették, a  főváros zöldfelület-fejlesztési stratégiájának kidolgozása, a szakmai, tudományos koncepciók és programok megalkotása, valamint a Főkert Divízió szakmai felügyelete továbbra is Bardóczi irányításával zajlik majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik