Belföld

Szemét, hülye, csöves bandának nevezte a Kutya Pártot egy hegyvidéki képviselő a testületi ülésen

Nagy Szabolcs / 24.hu
Nagy Szabolcs / 24.hu

Bekapcsolva maradt Pokorni Zoltán mikrofonja a testületi ülés szünetében, így hallani lehetett, hogy a hegyvidéki volt MSZP-s képviselő, a júniusi választáson a Szolidaritás színeiben induló Vincze Géza a szünetben odament a leköszönő polgármesterhez, és a Magyar Kétfarkú Kutya Pártra utalva azt mondta neki, hogy:

Szemét, hülye, csöves banda.

A Telex cikke szerint Pokorni próbálta nyugtatni Vinczét, de a volt MSZP-s képviselő folytatta: „Én voltam már egy-két helyen, arab országokban, ott se volt ekkora hülyeség”. Pokorni arra kérte Vinczét – aki korábban a Fradi mellett iraki és algériai focicsapatot is irányított edzőként –, hogy ne bántsa az arabokat.

Vincze haragját az válthatta ki, hogy Pokorni Zoltán nem sokkal korábban azért rendelt el szünetet, mert Kovács Gergely, a XII. kerület frissen megválasztott kutyapárti polgármestere a következő testület által végrehajtandó „Egészséges utcák” projekt bemutatásánál nem volt a teremben. Pokorni Kovács szerint azért hívta össze a szerdai ülést, hogy „megszavazzák még számunkra a legfontosabb döntéseket”, így például egy olyan módosítást, amivel Tiborcz Istvánhoz köthető tőkealaphoz köthető cég beépíthet egy hatalmas területet a Svábhegyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik