Belföld

22 év fegyházat kértek a 19 éves szabolcsi fiatalra, aki baltával verte agyon a főbérlőjét

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Vádat emelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség azzal a fiatal férfivel szemben, aki két évvel ezelőtt baltával verte szét az idős főbérlője fejét Nyírmihálydiban.

A főügyészség tájékoztatása szerint a nyugdíjas egyedül élt Nyírmihálydiban egy családi házban, amelynek nyárikonyhájába befogadott egy nőt, akivel együtt beköltözött a 19 éves fia és annak 14 éves élettársa. Az ominózus nap a fiú egy baltával rátörte az ajtót a szállásadójára azért, hogy megszerezze a pénzét, és a kocsija slusszkulcsát. Amikor a nyugdíjas felébredt a zajra, akkor a fiú baltával és puszta kézzel nekiesett.

A támadás olyan lehengerlő volt, hogy a férfi megpróbált védekezni, de eszméletét veszítette. A támadó ekkor magához vette a sértett autójának indítókulcsát, személyes iratait, 157.000 forintot és egy telefont. A fiatal magára hagyta a súlyos sérültet, belenyugodva abba, hogy az belehalhat a bántalmazásba

– közölte az ügyészség.

ugyeszseg.hu

A fiatalember ezt követően elkötötte a ház udvarán parkoló kocsit, de az ittassága miatt nem sokkal később egy oszlopnak ütközött, ahol felgyújtotta az autót. Ezután a fiatal visszament az anyjához és élettársához, akiknek beszámolt a történtekről, majd bementek a lakóházba.

Az anya megpróbálta feltakarítani a bűncselekmény nyomait, és elrejtette az ellopott pénzt. Az élettárs pedig elégette a kisbalta nyelét, kimosta a párja véres ruháit, azonban a sérült férfinak egyikük sem segített. Hajnal öt körül a lakók értesítették a rendőröket az égő autó miatt. Az egyenruhások másfél óra múlva múlva találták meg az ágyon eszméletlenül fekvő, erősen vérző tulajt. Azonnal kórházba szállították, de a kórházi ellátás ellenére néhány hét múlva meghalt.

A főügyészség 22 év fegyházat kért a nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettével, magánlaksértéssel, jármű önkényes elvételével, ittas vezetéssel, rongálással és okirattal visszaéléssel vádolt 19 éves férfire előkészítő ülésen történő beismerés esetére. Az anyára felfüggesztettet kértek bűnpártolás és segítségnyújtás elmulasztása miatt, míg a fiatalkorú élettársat bűnpártolásért javítóintézetbe küldenék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik