Belföld

A rektor fogja ellátni az elnöki feladatokat a Corvinuson

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Az elnöki feladatokat is ellátva, rektori kinevezését követően, várhatóan augusztus 1-jével Bruno van Pottelsberghe veszi át a Budapesti Corvinus Egyetem vezetését – közölte az intézmény kedden az MTI-vel. Az elnöki pozíciót az elmúlt öt évben betöltő Anthony Radev a fenntartó alapítvány stratégiai tanácsadójaként folytatja munkáját.

Azt írták, új időszak kezdődik az egyetem életében, lezárult a megújulási folyamat első szakasza.

Bruno van Pottelsberghe, a brüsszeli Université Libre de Bruxelles egyetemi tanárának rektori megbízását az egyetem szenátusa május 22-i ülésén javasolta, azt a fenntartó alapítvány is egyhangúlag támogatta, és kezdeményezte kinevezését a Kulturális és Innovációs Minisztérium útján a köztársasági elnöknél.

Hernádi Zsolt MOL-vezérigazgató, a Corvinus kuratóriumának elnöke a közlemény szerint méltatta a korábbi elnököt, akinek vezetésével megtörtént az alapvető strukturális átalakítás. – Anthony Radevnek nagy része van abban, hogy a modellváltás ötletéből megélhető, perspektivikus valóság lett – emelte ki a közlemény szerint Hernádi Zsolt.

A közleményben idézték a leköszönő elnököt, aki arról beszélt, céljuk az volt, hogy az erősségekre építve, de mégis alapjaiban újítsák meg és emeljék más szintre az intézményt.

Bruno van Pottelsberghe pedig úgy fogalmazott, az új ciklusban három kiemelt fontosságú témára kíván koncentrálni: a nemzetköziesedésre, a kutatásorientáltságra és a márkaépítésre.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik