Belföld

Három gyereket mentettek ki a vízből

Balogh Zoltán / MTI
Balogh Zoltán / MTI

Mozgalmas hétvégéről számolt be a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata. A vízimentők már 44 strandon lát el szolgálatot, több tucatnyi könnyű sérültnek segítettek az elmúlt két napban.

„Mélyvízi mentési szakágunk eszközmentést és bajbajutottak mentését is végezte a Balatonon. Két alkalommal is motormeghibásodás miatt vontattunk hajókat egy-egy kikötőbe, valamint Balatonlelle előtt egy homokpadra futott vitorlást vontatott le Alfa nevű mentőhajónk személyzete a mélyvíz felé vasárnap délelőtt. Miközben tartottak vissza állomáshelyükre, észrevették, hogy egy vízibicikliző család távolabb került a parttól, mint azt a jogszabály engedi, ráadásul a felnőttek mellett 4 pici gyermek is van az eszközön. Mentőmellényt senki nem viselt, még az óvodás korú gyermeken is csak karúszó volt. Kollégáink elmagyarázták nekik, hogy ez nagyon veszélyes, amit a szülők szerencsére azonnal megértettek, és ki is bicikliztek a partra” – írták a közösségi oldalukon, amit az economx.hu szúrt ki.

„Később három kajakozó kamaszgyermek mentését végeztük a Fonyód előtti vízterületen, akik szintén jóval távolabb kerültek a parttól, mint ahogyan azt a jogszabály engedi. A három fiú mobiltelefon nélkül indult útnak, és az egyik kajakba elkezdett beszivárogni a víz. Szerencsére egy vitorlás a közelben haladt el, és pusztán figyelmességből megkérdezte őket, hogy minden rendben van-e. A vitorlás vezetője riasztott minket, a fiúkat és a hajóikat a partra szállítottuk” – adtak hírt a szerencsés mentésről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik