Belföld

„Várj meg itt a kerítésnél, amíg kihozom a láncfűrészt” – elítélték az apát, aki drog miatt kérte számon a fia osztálytársát

Már az előkészítő ülésen jogerős ítélet született annak az apának az ügyében, aki rátámadt a fia osztálytársára. Barkaszi Attila, a Pécsi Törvényszék szóvivője közleményében azt írta, hogy a férfi másfél év börtönbüntetést kapott, de a büntetését három év próbaidőre felfüggesztették.

Az ítélet szerint az apa haragudott a fia 15 éves osztálytársára, mivel azt hallotta róla, hogy a fiának kábító hatású anyagot kínált megvételre. Az ominózus napon meglátta a szomszéd háznál lévő kiskorút, ezért kiment az utcára, majd a ház előtti járdán állva odahívta magához a fenti ház lépcsőjén ülő tinit azzal, hogy beszélni akar vele.

A fiatal odament az elkövetőhöz, aki ekkor kiabálva számonkérte rajta, hogy miért árul drogot a fiának. A tini tagadott, erre az apa még idegesebb lett, és egy lakalommal meglökte őt. A fiú a lökés miatt megijedt és beszaladt a szomszéd ház udvarára. Az apa utánament, és az udvar közepén elkapta, megfogta a pulóverét és annál fogva kirángatta a kamaszt a ház előtti járdára, majd a járdán szitkozódások közepette tovább rángatta a házáig, ahol nekilökte a tinit a házához tartozó kerítésnek.

Az apa ezt követően felszólította a tinit, hogy várja meg a kerítésnél, amíg kihozza a láncfűrészt. Ezt hallva a kamasz ellökte a tettes kezét és elfutott a helyszínről. Az ítélet jogerős. Az apa másfél év felfüggesztettet kapott tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik