Belföld europoli

Magyar Péter: Hogy lesz így elfoglalva Brüsszel, miniszterelnök úr?

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Orbán Viktor megint hazudik. Most épp azt főzték ki a gyűlöletkonyhájukban, hogy Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke, gyűlöli a magyarokat

írta Facebook-bejegyzésében Magyar Péter, hozzátéve, hogy az új központi üzenet célja egyértelműen az, hogy azzal támadják a Tisza Pártot, hogy „egy olyan pártcsaládhoz csatlakozott, amelyet egy magyargyűlölő politikus vezet”.

Orbán a legutóbbi Kossuth rádiós igehirdetésén azt mondta, hogy Manfred Webernek belzebubi szerepe van Brüsszelben. A kormányfő szerint az EPP vezetője Magyarország régi ellensége, akihez képest „von der Leyen csak ministráns kislány”.

Ha Manfred Weber tényleg hungarofob, akkor ön miért szavazta meg őt néppárti frakcióvezetőnek, miért támogatta Webert a néppárti csúcsjelölti pozícióra? Ön is tudja, hogy Manfred Weber, bajor emberként és politikusként a magyarok barátja. Egyszerűen csak elege lett az önök ipari méretű korrupciójából, a propagandából és a saját szövetségeseiket semmibe vevő politikából. A kampányban önök azt is hazudták, hogy Weber támogatná a sorkötelezettség visszaállítását. Erről is kiderült, hogy nem igaz. A sorkötelezettség visszaállítását Kövér László és a KDNP szorgalmazta. Miniszterelnök Úr, Én értem, hogy rendkívül frusztráló lehet, hogy amíg a TISZA képviselői ott ülnek a legnagyobb frakcióban, addig a Fideszt még a konzervatív frakció is kikosarazza, de ettől még nem kellene a csillagot is lehazudni az égről. Hogy lesz így elfoglalva Brüsszel, miniszterelnök úr?

– írta Magyar, aki végül mégis felveszi az európai parlamenti képviselői mandátumát, és a Weber-vezette néppárti képviselőcsoport tagja lesz.

Kapcsolódó
Orbán Viktor: Manfred Weber egy magyarellenes vezető
Orbán Viktor szerint Németország militarizálódik.
A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik