Belföld

Végigfosztogatta a Balaton déli partján lévő üdülőket, de egy nyaralótulajdonos elkapta a grabancát

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Végigfosztogatta a Balaton déli partján lévő üdülőket egy ötven körüli férfi. A Siófoki Járási Ügyészség tizenegy rendbeli lopás miatt állítja bíróság elé a férfit.

A férfi nem ma kezdte a szakmát, és már többször is volt büntetve vagyon elleni bűncselekmények miatt. A Somogy Vármegyei Főügyészség közleménye szerint tavaly nyár elején Siófokon, Balatonfenyvesen, Balatonszemesen, Fonyódon, Balatonbogláron, és Szekszárdon is besurrant, vagy – az ablakot befeszítve, más esetekben betörve – erőszakosan behatolt nyaralókba és lakóházakba, ahonnan készpénzt és nagy értékű ingóságokat zsákmányolt.

Kéthetes akciójával közel kétmilliós kárt okozott a tizenegy áldozatának összesen. Az ámokfutásának az vetett véget, hogy az egyik nyaralótulajdonos váratlanul hazaért és tetten érte az értékek után kutató férfit. Nem sokat vacakolt vele, elkapta a grabancát, és visszatartotta a járőrök kiérkezéséig.

A siófoki nyomozók őrizetbe vették a férfit, a bíróság pedig bűnügyi felügyeletbe helyezte a sorozatbetörőt. Az ügyészség fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást kért a Balaton déli partján fosztogató férfire azzal, hogy tiltsák el a – mivel a férfi a bűncselekmények elkövetéséhez járművet használt – járművezetéstől is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik