Belföld

Letérdeltetett két kisfiú egy gyereket Kispesten, majd elrabolták tőle a focilabdáját

Focilabdát rabolt két kisfiú egy gyerektől Kispesten. A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség javítóintézeti nevelést kért a 12 éves elkövetőre, a fiatalabb társa viszont az életkora miatt nem büntethető.

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint a 12 éves fiú és fiatalabb társa odamentek egy másik fiúhoz, aki egyedül focizott. Csatlakoztak hozzá azzal az ürüggyel, hogy játsszanak együtt. Amikor hozzájuk került a labda, azt elrúgták a pálya másik végébe, majd megkérdezték a kisfiút. hogy tud-e verekedni. Miután a gyerek közölte, hogy ő nem verekedős típus, többször megpofozták.

Ekkor szerette volna elhagyni a helyszínt, ezért elindult a labdája felé, azonban a 12 év alatti támadó megkísérelte őt többször is elgáncsolni. A megtámadott fiú végül fel tudta venni a labdáját, azt azonban az elkövetők kiütötték a kezéből, és ismét bántalmazni kezdték, majd a földre térdepeltették. A két támadó végül a labdával együtt elindult, és azt a kisfiú kérésére sem adták vissza neki. A bántalmazott fiú nyolc napon belüli sérüléseket szenvedett.

Az eljárás során kirendelt igazságügyi szakértő megállapította, hogy az elkövetéskor a 12 éves fiú beszámítható volt, és rendelkezett a bűncselekmény felismeréséhez szükséges belátási képességgel, a fiatalabb társa ugyanakkor – a törvény rendelkezése alapján – az életkora miatt nem büntethető. Az ügyészség javítóintézeti nevelést kért a rablással vádolt 12 éves fiúra, hogy az helyes irányba fejlődjön, és a társadalom hasznos tagjává váljon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik