Belföld

Lepattintotta a buliban nyomuló férfit, hogy vőlegénye van, erre az agyba-főbe verte a menyasszonnyal lévő férfiakat

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt állítja bíróság elé a Dunaújvárosi Járási Ügyészség azt a két férfit, akik egy évvel ezelőtt agyba-főbe vertek két férfit Dunaújvárosban.

Jászberényiné Király Teodóra, a Fejér Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy felfüggesztett szabadságvesztést kértek a két vádlottra.

A vádirat szerint az ominózus éjszaka a két terhelt egy harmadik társukkal együtt italozott a dunaújvárosi szórakozóhelyen. Itt bulizott két másik férfi is, a velük lévő két nővel. A két társaság megismerkedett egymással, az egyik vádlott megpróbált szorosabb kapcsolatot kialakítani a másik társasághoz tartozó egyik nővel, aki azonban közölte vele, hogy vőlegénye van, ezért nem szeretne vele ismerkedni. Emiatt a két társaság között szóváltás alakult ki és a sértetti társaság távozott a szórakozóhelyről.

Az elutasított férfi azonban nem vette jó néven, hogy lepattintották. Ezért a haverjaival utánuk mentek, és egy presszónál utol is érték őket. A vádlott kötekedni kezdett, majd úgy orrba vágta az egyik férfit, hogy annak eltörött az orra. Ekkor a sértett barátja védelmére kelt, próbálta megnyugtatni a támadót, aki azonban ököllel őt is megütötte.

Az ütéstől a férfi hanyatt esett, koponyája megsérült és elvesztette az eszméletét. Az elsőként bántalmazott férfi társa eszméletvesztését látva elővette a mobiltelefonját, hogy segítséget kérjen a rendőrségtől, de az egyik elkövető azonban kiverte a kezéből a telefont, amelyben 105 ezres kár keletkezett. A támadók magatartásának az vetett véget, hogy az áldozat a megrongálódott telefonjáról mégis értesíteni tudta a rendőrséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik