Belföld

12 év fegyházat kértek a férfire, aki egész éjszaka vert egy 17 éves lányt, mert az nem akart prostituáltként dolgozni

police.hu
police.hu

Emberkereskedelem és kényszermunka, valamint életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt állítja bíróság elé a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség azt a férfit , aki prostitúcióra kényszerített, majd félholtra vert egy 17 éves lányt Karcagon. 

Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség szóvivője azt közölte, hogy 12 év fegyházbüntetést és 10 év közügyektől eltiltást kértek a letartóztatásban lévő férfire előkészítő ülésen történő beismerés esetére.

A vádirat szerint a 26 éves férfi tavaly áprilisban Karcagon ismerkedett meg a rendezetlen családi körülmények között élő lánnyal. Közös kábítószer-fogyasztás után a férfi arra akarta rávenni a lányt, hogy a 4-es főúton legyen prostituált, amit a lány visszautasított. Ekkor a férfi többször pofon vágta és további bántalmazással fenyegette meg. Ezután a lány két napig prostitúciós tevékenységet végzett, a bevételt pedig átadta a férfinak.

Később a férfi a volt élettársát és a lányt is arra akarta rávenni, hogy Németországba menjenek vele, és ott végezzenek prostitúciós tevékenységet; ezt mindketten visszautasították – tájékoztattak. A férfi 2023. április 27-éről 28-ára virradó éjszaka a lányt órákon keresztül, fején és testén ököllel ütötte, majd miután a földre esett, rugdosta.

Egy baltát is magához vett, majd azzal fenyegette a lányt, hogy levágja a lábát, illetve az ujjait. A férfi többször vízzel locsolta az eszméletét vesztő sértettet, hogy magához térjen, majd folytatta a bántalmazást. A kiskorú sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett. A rendőrséget a vádlott volt élettársa értesítette. Az ügyészség 12 év fegyházat kért a terheltre előkészítő ülésen történő beismerésesetére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik