Belföld

Kikéri az MTÜ influenszerekkel kötött szerződéseit a DK

Újabb szintet lépett a Demokratikus Koalíció és a Magyar Turisztikai Ügynökség kialakult vita az influenszerbulival kapcsolatban.

A párt szerdán jelentette be, hogy hűtlen kezelés gyanújával tesznek rendőrségi feljelentést a Magyar Turisztikai Ügynökség által influenszerekre elszórt több mint egymilliárd forint közpénz ügyében, mondván az „Orbán Ráhel befolyása alatt lévő állami ügynökség hiába fizetett gigantikus összegeket a külföldi tartalomgyártóknak a budapesti látogatásukért, azok még azt sem közölték posztjaikban, hogy Budapesten jártak.” Az MTÜ közleményében ezt hazugságnak nevezte.

Csütörtökön a DK azt írta, nem ijednek meg az MTÜ fenyegetésétől, ezért a feljelentés mellett közérdekű adatigényléssel kérik ki az MTÜ influenszerekkel kötött szerződéseit.

Tudni akarjuk, hogy ezekben a szerződésekben pontosan milyen feladatok és célok szerepelnek; valóban Budapest, vagy sokkal inkább a Tiborcz Istvánhoz és ezáltal Orbán Ráhelhez köthető budapesti szállodák népszerűsítése volt-e a cél. Az, hogy Orbán Viktor családja újabb egymilliárd forintot vehetett ki a magyarok zsebéből a családi vállalkozás felfuttatására, nagyon is politikai kérdés, akként is fogjuk kezelni. Tesszük tovább a dolgunk, maradunk elkötelezett szociáldemokraták, európai magyarok

– közölték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik