Belföld

Börtönbe megy a hazáig menekülő ámokfutó, aki legurított egy sört, majd megharapta a rendőrt

Három év börtönre és három év közügyektől eltiltásra ítélte jogerősen a Debreceni Törvényszék azt a férfit, aki részegen megharapott egy rendőrt Püspökladányban. A férfit örökre eltiltották a közúti járművezetéstől is.

Egy állampolgár tett bejelentést ittas járművezetésról még 2022 őszén.  A bejelentő meghallgatását követően a járőrök rejtve figyelték a bejelentésben megjelölt személygépkocsit, amely a bank előtti szervizúton parkolt, majd látták, ahogy a férfi beszáll a járműbe és elindul.

A Debreceni Törvényszék tájékoztatása szerint a sofőr észrevette a szolgálati gépkocsit, ezért kitért a rendőrök elől, és úgy haladt tovább. A zsaruk megkülönböztető fény- és hangjelzés használatával próbálták megállítani a férfit, aki körülbelül egy kilométeren át menekült.

Az ámokfutó megállt a lakóhelye előtt, majd befutott az ingatlanba és bezárkózott nappaliba. A rendőrök testi erővel próbálták benyomni az ajtót, amelyet a férfi az édesanyja hatására engedett csak el. Ekkor hirtelen odafutott a konyhában lévő hűtőhöz, majd gyorsan kikapott egy dobozos sört, hogy azt megigya. 

A rendőrök többször is felszólították a férfit, hogy vesse alá magát az intézkedésnek, végül testi kényszert kellett alkalmazni vele szemben. Az elkövető folyamatosan ellenállt, karjait ökölbe szorította és azokat a mellkasa alá húzta, majd úgy megharapta az egyik rendőr ujját, hogy azon nyílt sebbel járó, nyolc napon túl gyógyuló sérülés keletkezett. A bíróság három és fél évről, háromra enyhítette a tettes büntetését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik