Belföld

Gyurcsány Ferenc: Folytatjuk

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Tíz nappal a baloldal számára súlyos vereséggel záruló EP-választás után újabb poszttal jelentkezett Gyurcsány Ferenc. A DK pártelnöke egy zárt körű tanácskozásról tett közzé képeket a Facebookján az alábbi felirattal:

Megbeszélések, tanácskozások érik egymást. Az elég világos, hogy erős kohézió tart össze bennünket. Ez nem változott. Folytatjuk.

Gyurcsány tegnap egy videóban beszélt arról, hogy a vereséget követően természetes, hogy felmerülnek az olyan kérdések, mint hogy miért szenvedtek vereséget, kik a felelősök és hogy jár-e mindez bármilyen következménnyel, vagyis le fog-e valaki mondani. Hozzátette, hogy a párt közös álláspontja a fontos, nem az ő véleménye, annak az „unalmától” pedig szeretnék megkímélni az embereket, hogy kialakuljon egy vita a nyilvánosságban arról, hogy mi gondol Gyurcsány mellett Dobrev Klára, Molnár Csaba vagy Vadai Ágnes. Mint mondta, ezeknek a vitáknak a közepén vannak jelenleg széles tömegek bevonásával, az elnökségi ülésen majd összegzik a tapasztalatokat.

A DK-MSZP-Párbeszéd lista június 9-én mindössze 8 százalékot szerzett, ami két EP-képviselői mandátumra volt elegendő. Az eredmény után a Dobrev-vezette árnyékkormány felfüggesztette működését, de lemondások egyik pártban sem történtek, a baloldali összefogás képviselői pedig továbbra sem álltak a nyilvánosság elé, hogy értékeljék a választásokat.

Kapcsolódó
Medgyessy Péter a választásokról: A kérdés az, hogy milyen következtetéseket von le a Feri
A volt kormányfő szerint Gyurcsánynak be kéne látnia, hogy az emberek nagy részének taszítóvá vált a személye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik