Belföld

MSZP-s jelölt a 4,77 százalékos választási eredményről: „Ez egy nagyon szép eredmény”

135 szavazatot gyűjtött a legutóbbi önkormányzati választáson Józsefvárosban az MSZP-s Szili-Darók Ildikó, ami mindösszesen 6,36 százalékra volt neki elég. A fideszes és az ellenzéki jelölt is elérhetetlen távolságban volt számára: előbbi, a mandátumot végül megkaparintó Kecskeméti László 51,39 százalékot, az ellenzéki összefogás támogatásával induló Balogh Fruzsina pedig 37,68 százalékot szerzett

Az eredményével Szili-Darók Ildikó még ygy is a jobbak közé tartozott pártján belül, hiszen a szocialisták egyéni jelöltjei átlagosan 4,77 százalékot szereztek a kerületben. Ehhez képest viszonylag meglepő értékelést adott Szili-Darók a kerületi újságnak. Ahogy a 444 kiszúrta, arról beszélt:

ez egy nagyon szép eredmény

– illetve arról, hogy az MSZP nem vallott szégyent, nem szerepelt le, a választól nem kiszavazták, hanem beszavazták őket. A szocialisták bár egyetlen evk-ban sem nyertek, a választási eredményük lehetővé tette, hogy a kompenzációs listáról egy jelöltet bejuttassanak a képviselő-testületbe. Ez az ember maga Szili-Darók Ildikó lesz, aki az előző ciklusban még a kerületet vezető Pikó András alpolgármestere volt.

Arról még a választások előtt írtunk, hogy hogyan robbant szét az ellenzéki együttműködés Józsefvárosban, aminek következtében az összefogás fontosságát ismételgető MSZP elindult Pikó András és köre ellen a VIII. kerületben. Az MSZP-s képviselő ezzel kapcsolatban most arról beszélt, hogy bár megromlott a kapcsolata az újraválasztott polgármesterrel, konstruktív munkára törekszik majd.

Szili-Darók Ildikó az egyéni mellett a polgármesteri tisztséggel is megpróbálkozott, de itt már csak 1,69 százalék jött össze neki. A választást Pikó András 48,86-tal nyerte.

Kapcsolódó
Kunhalmi Ágnes a választási kudarcról: Mélyebb változásra van szükségünk
Az MSZP társelnöke szerint hamarosan elkezdődik a tisztújítás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik