Belföld

12 év fegyházat kértek a férfire, aki három bankot rabolt ki rendőrként – videók

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség részben fegyveresen, jelentős értékre elkövetett rablás, hivatali visszaélés és személyi szabadság megsértésének bűntettével vádolja azt a férfit, aki három bankot rabolt ki nyomozóként.

Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy 12 év fegyházbüntetést, 10 év közügyektől eltiltást, és közel 11 és fél millió forintnak megfelelő vagyonelkobzást kértek a volt rendőrre előkészítő ülésen történő beismerés esetére.

A vádirat szerint az ötvenes éveiben járó férfi rendszeresen szerencsejátékozott, majd amikor anyagi helyzete kilátástalanná vált, elhatározta, hogy pénzintézetek kirablásával fog pénzt szerezni. A férfi 2019 novemberében magát orvosi maszkkal és napszemüveggel álcázva egy pécsi bankban papírlapra írt üzenetben fenyegette meg az alkalmazottakat azt állítva, hogy fegyver van nála, amelynek hatására a pénztáros mintegy kétmillió forintot adott át neki.

2020 májusában az akkor még rendőrként dolgozó férfi, ismét maszkban, fekete keretes szemüveget viselve ugyanabban a bankfiókban egy fegyvernek látszó tárgyat fogott az alkalmazottakra, és arra kényszerítette őket, hogy a kasszában lévő készpénzt adják át neki; a férfi ekkor közel hatmillió forintot szerzett meg.

A nyomozó  2021 augusztusában kalapban – arcát a korábbiakhoz hasonlóan eltakarva – bement egy budapesti bankfiókba, ahol az alkalmazottakkal egy papírlapra írt üzenetben közölte, hogy “ez egy bankrablás”, és egy fegyvernek látszó tárggyal fenyegetve őket a pénztárban levő három és fél millió forint készpénz átadását követelte, majd a dolgozókat az egyik irodába zárta.

Az ügyész lapunknak elmondta, hogy a vádlott az egyik pécsi bankrablást beismerte, a másik két bankrablást azonban tagadta a nyomozati szakban.Az elkövető a rendőrségi nyilvántartási rendszerbe is többször belépett jogosulatlanul, figyelemmel kísérte az általa elkövetett rablás miatt indult egyik nyomozás adatait, valamint egyik ismerőse kérésére az adatbázisból információkat szerzett egy gépkocsiról.

Az ügyészség 12 év fegyházbüntetést, 10 év közügyektől eltiltást, és közel 11 és fél millió forintnak megfelelő vagyonelkobzást kértek a volt rendőrre előkészítő ülésen történő beismerés esetére.

Olvasói sztorik