Belföld

Ki akart békülni az unokaöccsével, mégis majdnem megölte

Emberölés bűntettének kísérlete miatt állítja bíróság elé a Somogy Vármegyei Főügyészség azt a negyvenes éveiben járó férfit, aki a békülési szándékkal megkezdett italozás végén életveszélyes sérülést okozott az unokaöccsének.

A Barcsi járásban található községben élő férfi régóta haragban volt az unokaöccsével. Ennek ellenére tavaly októberben a vádlott békülési szándékkal megszólította a rokonát, akivel előbb a falu kocsmájában, majd a terhelt házában italozott.

A békés italozást követően, a kora esti órákban a fiatalabb férfi elköszönt és haza indult, azonban az unokabátyja minden előzetes indok nélkül utána ment és a családi ház kiskapujánál előbb hátulról hónaljvonalban, majd szemből vállba szúrta a fiatalabb férfit, miközben azt kiáltotta neki, hogy meg fogja ölni.

Az ügyészség közleménye szerint az unokatestvérek ezután dulakodni kezdtek, melynek a veszekedés hangjára odaérkező rokonok vetettek véget. A megkéselt férfit ezt követően kórházba szállították, ahol megállapították, hogy a hátát ért szúrás következtében közvetett életveszélyes állapotot eredményező tüdősérülés és légmell alakult ki nála, amit a szakszerű orvosi ellátás hárított el. Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért a letartóztatásban lévő visszaeső férfira.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik