Belföld

„Talán örökre” leáll a közéleti tiktokozással a Karsai Dánielnek Xanaxot ajánló megafonos

FACEBOOK
FACEBOOK

Az intenzív TikTok élőzés rosszat hozott ki belőlem, nem jó a mentális egészségemre. Ezért most egy jó darabig (talán örökre) visszavonulok a közéleti kommentártól!

– írta szombat esti posztjában Szakács István.

Szakács egy Karsai Dániel alkotmányjogásznak címzett megjegyzése után döntött gyors ütemben a visszavonulás mellett. A Megafon győri influenszere a Tik-Tokon kapott kérdést arra vonatkozóan, hogy mit szól ahhoz, hogy ALS-betegségben szenvedő Karsai kérelmét elutasította Sulyok Tamás államfő.

Szakács élőben válaszolt:

Karsai Dániel kapja be… Azért, mert az életről egyedül a jóistennek van joga rendelkezni. A Karsai Dániel annyira izél. Tehát ha annyira olyan állapotban érzi magát, vegyen be két doboz Xanaxot, oszt viszon’ látásra.

A megafonos röviddel ezután megpróbált visszakozni, és a Facebookon elnézést kért a „meggondolatlanul, egy vita hevében, tett durva kijelentésért”. Azt írta:

Szégyellem magam miatta és ez úton szeretnék Karsai Dánieltől és azoktól, akiket ez megbántott bocsánatot kérni!

A széleskörű felháborodás miatt ez kevésnek bizonyult.

A Lakmusz megírta, hogy Szakács is elvégezte a Megafon képzését, az általa megosztott kép szerint épp azon a májusi rendezvényen, ahol Szijjártó Péter megfeszített internetes harcot kért a megafonosoktól a kampányidőszakra.

A Telex szerint Szakács kormánypárti beágyazottságát mutatja, hogy a Novák Katalin egykori köztársasági elnök tanácsadójaként működő Skrabski Fruzsina őt tette meg a Facebook-menedzserének, és úgy jellemezte a férfit, mint „kékgalléros influenszer őstehetséget”. Sőt fél évvel ezelőtt, egy közös beszélgetésük felvezetőjében egyenesen az egyik példaképének nevezte Szakácsot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik