Belföld

„Karsai Dániel kapja be, és vegyen be két doboz Xanaxot” – Így fakadt ki a Megafon-influenszer

Szakács István a Megafon győri inflenszere a Tik-Tokon kapta meg a kérdést, hogy mit szól ahhoz, hogy ALS-betegségben szenvedő Karsai Dániel, alkotmányjogász kérelmét elutasította Sulyok Tamás államfő. Szakács nem kertelt, a kérdésre a következőt válaszolta:

Karsai Dániel kapja be… Azért, mert az életről egyedül a jóistennek van joga rendelkezni. A Karsai Dániel annyira izél. Tehát ha annyira olyan állapotban érzi magát, vegyen be két doboz Xanaxot, oszt viszon’ látásra

A Lakmusz megírta, hogy Szakács is elvégezte a Megafon képzését, és az általa megosztott kép szerint azon a májusi rendezvényen, ahol Szijjártó Péter megfeszített internetes harcot kért a megafonosoktól a kampányidőszakra.

Szakács aztán beláthatta, hogy nem fogalmazott épp szalonképesen, mert ezt írta ki a Facebook-ra:

Megjelent egy tiktok élő videómból kivágott részlet, amiben meggondolatlanul, egy vita hevében, durva kijelentést tettem! Végtelenül sajnálom ezt! Szégyellem magam miatta és ez úton szeretnék Karsai Dánieltől és azoktól akiket ez megbántott Bocsánatot kérni! A kijelentésem után az élőben azonnal korrigáltam magam.

A Megafon politikai szerepéről, pénzügyi hátteréről itt írtunk bővebben:

Kapcsolódó
Titokzatos milliárdok fűtik a NER-propaganda nehéztüzérségét
Legalább nyolcmilliárd forint érkezett az elmúlt években a kormánypárti influenszereket foglalkoztató, illetve a Fidesz érdekében kampányokat folytató szervezetekhez úgy, hogy az összeg forrásáról semmi sem deríthető ki. Csak a Megafon egy év alatt kétszer annyi pénzhez jut így, mint amennyi a teljes ellenzék állami kampánytámogatása.

(via 444)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik