Belföld

Magyar Péter a Várban készíttetett közös fotót az EP-lista jelöltjeiről

FACEBOOK
FACEBOOK

Közös csoportképet posztolt Magyar Péter a Tisza Párt európai parlamenti képviselő-jelöltjeiről, amelyet a Budai Várban, a karmelitás képekre emlékeztető háttérrel fotóztak.

Mert kell egy csapat!

– írta Magyar a Facebook-oldalán a fotó mellé, kommentben pedig annyival egészítette ki a lista 11 szereplőjét (Dávid Dóra hiányzott) ábrázoló fotót, hogy

Nektek köszönhetően heten már EP-képviselők.

A 444.hu kérdésére Magyar közölte, arról, hogy a csapatból végül ki lesz az a hét ember, aki brüsszeli mandátumot kaphat, „tíz napon belül, a Néppárttal és a néppárti nemzeti delegációkkal folytatott tárgyalások eredményeként fogunk tudni végleges döntést hozni”.

A lap azt is megkérdezte, hogy kik ülhetnek be ősszel a fővárosi közgyűlésbe. Magyar válasza szerint erről később döntenek. (A párt EP-listáján 12, fővárosi listáján 14 név volt, többen mindkét listán is szerepeltek; a fővárosban végül 10, az uniós parlamentben 7 helyet szereztek.)

Magyar megjegyezte, hogy hétfőn Brüsszelbe repülnek.

„Részt veszünk kedden a néppárti frakció ülésén továbbá tárgyalásokat folytatunk a jövőbeni potenciális partnerekkel is”

– írta.

A keddi néppárti frakcióülésen dől el, hogy tiszás képviselőket felveszik-e a legnagyobb EP-frakcióba. Magyarék csatlakozásáról a Budapesten tárgyaló Manfred Weber a múlt héten azt mondta: nyitva van az ajtó a Tisza Párt előtt, de a döntést nem ő, hanem az Európai Néppárt frakciója hozza majd meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik