Belföld

Folytatódik a nyári meleg, 38 fok is lehet jövő héten

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Folytatódik a nyáriasan meleg idő, a jövő héten sok lesz a napsütés, a hét második felében a legmelegebb órákban 32-38 Celsius-fok is lehet, és hajnalban is mindössze 20 fokig csökken a hőmérséklet. Szombaton egy érkező hidegfront hozhat némi felfrissülést, derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn túlnyomóan derült vagy gyengén felhős időre van kilátás, de délután helyenként, nagyobb eséllyel a Dunántúlon, több gomolyfelhő képződhet, és ott zápor, zivatar is előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak zivatarok környezetében erősödhet meg átmenetileg a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27-32 fok között alakul.

Kedden a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható, egy-egy futó záporon kívül érdemi csapadék nem lesz. A délies szél jobbára mérsékelt marad. A minimum-hőmérséklet 14-20, a maximum 28-34 fok között valószínű.

Szerdán napos, száraz időre van kilátás kevés fátyolfelhővel, csapadék nem valószínű, de helyenként megélénkül a déli, délnyugati szél. Hajnalban általában 16-22 fok várható, a csúcsérték pedig 30-36 fok között alakul.

Csütörtökön alapvetően napos idő várható, amelyet időként megvastagodó fátyolfelhőzet zavarhat meg, de csapadék nem lesz. Néhol időnként megélénkülhet az északkeleti, keleti szél. Hajnalban 17-23, a délutáni órákban 30-37 fok valószínű.

Pénteken sok napsütésre lehet számítani gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel, csapadék nem valószínű. Több helyütt megélénkül, néhol megerősödhet a déli, délkeleti szél.

A minimum-hőmérséklet 17-24 fok között alakul, a csúcsérték 32-38 fok között valószínű.

Szombaton napos idő várható fátyol- és egyre intenzívebbé váló gomolyfelhő-képződéssel, szórványosan zápor, zivatar is kialakulhat. A szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul és megerősödik. A hajnali 18-24 fokról, délutánra 27-37 fok közé melegszik fel a levegő. Nyugatra már hozhat némi felfrissülést egy érkező hidegfront.

Vasárnap a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütés valószínű, helyenként lehet zápor, zivatar. A minimum-hőmérséklet 18-24, a maximum-hőmérséklet 27-32 fok között várható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik