Belföld

Várkonyi Andrea váltja Mészáros Lőrinc lányait az alapítványok élén

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Változásokat jelentett be a Mészáros Csoport az alapítványai élén – írja az Mfor a cégcsoport közlésére hivatkozva. Eszerint a Mészáros Alapítványnál a kuratórium elnöki posztját a jövőben Várkonyi Andrea tölti be, aki Mészáros Lőrinc fiatalabb lányát, Mészáros Ágnest váltja a testület élén.

A cégcsoport közlése szerint idén május 21-én távozott a Mészáros Csoporttól a társadalmi felelősségvállalás igazgatója és a Pro Filii Alapítvány kurátora, Tóth Krisztina. A Mészáros Csoport karitatív tevékenységét koordináló alapítvány főtitkári pozícióját Kelemen Krisztina, a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatója veszi át. A Mészáros Alapítványnál Kelemen Krisztina kuratóriumi tagként veszi át a cégcsoporttól távozó Tóth Krisztina helyét.

A Pro Filii Alapítvány alapítója döntött a kuratórium összetételéről is, ennek értelmében a kuratórium elnökeként szintén Várkonyi Andrea váltja Mészáros Beatrixot, Mészáros Lőrinc idősebbik lányát a grémium élén.

A Mészáros Csoport a magyar gazdaság egyik legtőkeerősebb és legnagyobb szereplőjeként a nemzetgazdaság számos stratégiai ágazatában jelen van, így a többi között az építő-,az élelemiszer-, az energiaiparban, valamint a bankszektorban, a turisztikában és a mezőgazdaságban. A csoporthoz jelenleg több mint 300 cég tartozik, amelyek jelentős mértékben hozzájárulnak az ország gazdasági teljesítményének növeléséhez – olvasható a Pro Filii Alapítvány honlapján.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik