Belföld

Karácsony Gergely nevét is lehúzták egy kőbányai szavazólapról

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

A visszalépő Szentkirályi Alexandra mellett a hivatalban levő, és ott maradni kívánó Karácsony Gergely nevét is lehúzták egy kőbányai szavazólapról – írta meg a Telex egy kőbányai olvasó beszámolója alapján.

Az olvasó által készített fényképen jól kivehető, hogy az utolsó pillanatban Vitézy Dávid javára visszalépett Szentkirályi és Karácsony nevét is vastagon, fekete filccel satírozták át, így utóbbira szabályosan voksolni, aligha lehetett.

A lapnak a helyi választási iroda vezetője elmondta, hogy az incidensről az érintett, 25. számú szavazókör szavazatszámláló bizottsága (SZSZB) nem tájékoztatta, de a megkeresés után tájékoztatást kért az SZSZB elnökétől és a jegyzőkönyv-vezetőjétől. Ebből kiderült, hogy tényleg megtörtént az eset: egy választó a szavazófülkében észrevette a hibásan áthúzott főpolgármesteri szavazólapot, és jelezte azt az SZSZB-nek. A bizottság a visszaadást követően úgy döntött, hogy rontott szavazólapként minősíti a két áthúzást tartalmazó szavazólapot, és egy új, ezúttal már megfelelő szavazólapot adott át. Az SZSZB a szavazókörben

további hibás szavazólapot nem talált sem a szavazólapok átadása, sem a szavazatok számlálása során, és ilyen problémát más szavazókörből sem jeleztek Kőbányán.

A tájékoztatás szerint utólag már nem lehet megállapítani, hogyan keletkezett a kettős áthúzás.

Szerda délután Vitézy Dávid fellebbezett főpolgármester-választás eredménye ellen:

Kapcsolódó
Szentkirályira adott voksokkal fordítanának Vitézyék
Vitézy Dávid stábja ismertette, milyen visszásságokat tapasztaltak a vasárnapi választáson, amikre hivatkozva csütörtökön beadják jogorvoslati kérelmüket, és szeretnék elérni az érvénytelen szavazatok újraszámolását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik