Belföld

A BRFK már vizsgálja Magyar Péter ATV-s listázását

Mohos Márton /24.hu
Mohos Márton /24.hu
A Tisza Párt alelnökének magánéletét nem nagyon kímélő jobboldal elkezdett aggódni a magánéleti kérdések kiteregetése miatt.

A MÚOSZ kormánypárti ellenlábasa, a Magyar Nemzeti Médiaszövetség (MNMSZ) felháborítónak tartja, hogy politikusok a fenyegetőzést, a magánéleti kérdések kiteregetését és a listázást választják, ha nekik nem tetsző újságírókkal, sajtótermékekkel találják szembe magukat. A Magyar Nemzetnek eljuttatott közleményében az MNMSZ egyebek mellett azt is írta, hisz a sajtószabadság sérthetetlenségében, visszautasítja, hogy véleménye miatt valakinek a magánéletét, vallási hovatartozását bárki felemlegesse. A szövetség szolidáris az ATV „megfenyegett” újságíróival.

Szerdán a Magyar Nemzet a Tisza Párt vezérének ámokfutásáról cikkezik, illetve Magyar Péterről Hisztérika címmel külön vezércikket is közöl, olyan magánéleti részletekkel, amelyek kiteregését éppen az MNMSZ tart felháborítanak. A szerző a Tisza Pártot szektának nevezi.

Magyar Péter és az ATV konfliktusa vezető téma lett a Hír TV Napi aktuális című műsorában is. A fideszes Deutsch Tamás azt mondta, a Tisza Párt alelnökének nincs helye a közéletben, csak a gyűlölet és a bántalmazás hangnemében tud megszólalni. „Ez náci tempó!” – fogalmazott a Fidesz európai parlamenti delegációvezetője a stúdióban arról, hogy vallási alapon listázta a csatorna munkatársait.

A stúdióban megszólaltatták a Hit Gyülekezete által alapított Szent Pál Akadémia Teológiai Tanszékének főiskolai docenseként Hack Pétert is. A büntetőjogász egyértelművé tette, Magyar Péternek csak általánosságban lehetett volna hivatkozni a kötődésre a Hit Gyülekezethez, a vallási adat, olyan különleges adat, ami nem állhatna rendelkezésére.

Frissítünk!

Magyar Nemzet: a BRFK már vizsgálja a listázást

A bejelentéseiről ismert egykori fideszes, Tényi István a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál bejelentést a Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK)  feljelentést tett az ügyben. Szerinte ki kell vizsgálni, hogy megvalósult-e a személyes adattal visszaélés, a törvénytelen adatszerzés, adatgyűjtés lehetősége. A Magyar Nemzet azt írja, a BRFK nem ült sokáig a kedden tett feljelentésen, szerdára már fel is terjesztették az ügyet a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyetteséhez.

Magyar Péter egyébként közölte: újra kisétálna az ATV-stúdióból, de ahogy mint minden egyház, a Hit Gyülekezete is számíthat támogatására. Vélhetően Iványi Gáborra utalva hozzátette, a Tisza Párt soha nem fog ellehetetleníteni egyházakat a párt vezetőinek személyes politikai vagy hitbéli meggyőződése miatt. Magyar Péter egyébként mindenkitől elnézést kért, akit megbántott hétfői posztjával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik