Belföld

Vízbe fulladt egy kétéves gyerek, amíg a nevelőanyja bement a házba törölközőért

Belefulladt a teknőben lévő vízbe egy kétéves kisgyerek, amíg a nevelőanyja bement a házba törölközőért. A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt állítja bíróság elé az asszonyt.

A vádirat szerint kisgyermek az asszony családjában nevelkedett Polgáron. Az ominózus délután a nő a ház teraszán akarta megfürdetni a kicsit, ezért kivitt egy műanyag teknőt, s azt háromnegyed részéig feltöltötte vízzel. Beleállította a gyereket, azonban eszébe jutott, hogy nem hozott magával törölközőt, ezért bement a házba. A kisgyerek fél percig volt felügyelet nélkül, és amikor a nevelőanya visszatért, a kicsi már a víz alatt feküdt.

A nő azonnal kiemelte a gyermeket, megrázta, aki sírni kezdett. Az asszony észrevette, hogy vizet nyelhetett, a hasa fel volt puffadva, ezért ráfektette a gyereket a lábára és ütögetni kezdte tenyérrel a hátát.

– közölte közleményében a főügyészség.

Időközben hazaérkezett a nő férje, a gyermeket azonnal orvoshoz vitték, majd kórházba szállították. A gyerkőc állapota azonban rohamosan romlott, s olyan életveszélyes belső sérülése keletkezett, hogy két nap múlva meghalt. Az ügyészség két év felfüggesztett fogházbüntetést kért az elkövetőre.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik