A következő élő közvetítés része 324 szavazat különbséggel Karácsony Gergely nyerte a főpolgármester-választást

Vitézy Dávid: Ma este nem fog kiderülni, hogy ki lesz a következő főpolgármester

Adrián Zoltán / 24.hu és Mohos Márton / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu és Mohos Márton / 24.hu

Megérkezett Vitézy Dávid az eredményvárójára, az épület előtt álló szimpatizánsai vastapssal fogadták, miközben az eredmény megfordult, és már Karácsony Gergely vezet 19 szavazattal közel 95 százalékos feldolgozottságnál, amikor elkezdődik a sajtótájékoztató.

Ma este nem fog kiderülni, hogy ki lesz a következő főpolgármester

– jelentette be, de ezzel együtt ez egy óriási győzelem volt szerinte, hogy idáig eljutottak, mert érdemi párbeszéd kezdődött a budapesti ügyekről.

Szerinte bárki is vezet most egy tucat vagy két tucat szavazattal, nem számít rá, hogy bárki is olyan előnyre tenne szert, ami döntő, főleg, hogy 22 ezer érvénytelen szavazat is volt.

Újraszámlálásra kerül sor, és ezt követően tudjuk majd meg, hogy ki Budapest következő főpolgármestere

– mondta.

Hálás mindenkinek, aki elment ma szavazni.

Ma este el fog jutni a számlálás odáig, hogy legyen egy győztes, de a kirívóan sok érvénytelen szavazat miatt végeredmény nem lesz, tette hozzá.

Karácsony Gergelyt nem tudta elérni telefonon, neki is ezt szerette volna elmondani.

Színes választói közösség az, amely ma neki adta a bizalmát, és szeretné Budapestet fejlődő pályára állítani, remélhetőleg főpolgármesterként.

A jelenlegi helyzet változékonyságára való tekintettel kérdésekre nem szeretett volna válaszolni Vitézy Dávid, majd mindenkinek jó éjszakát kívánt.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik