A következő élő közvetítés része 324 szavazat különbséggel Karácsony Gergely nyerte a főpolgármester-választást

Donáth Anna: morális kérdés, hogy nem tudjuk támogatni azt, aki mögé a Fidesz beáll

Adrián Zoltán / 24.hu és Mohos Márton / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu és Mohos Márton / 24.hu

Ezek után nem kérdés, hogy Karácsony Gergelyt támogatjuk – mondta Donáth Anna, – aki a Momentum listavezetője mind a két listán – Szentkirályi Alexandra, a volt fideszes polgármesterjelölt Vitézy Dávid javára való visszalépése kapcsán. A budapesti kérdésekről még az előtt beszélt a politikus, hogy szembesítették volna a párt számára nem éppen kedvező első európai parlamenti részeredményekkel (erről lássa korábbi posztunkat).

„Az elvi, morális kérdés is, hogy aki mögé a Fidesz beáll, azt mi nem tudjuk támogatni. Az biztos, hogy Vitézy Dávid programját szakmai szempontból ugyanúgy megvalósítandónak tartjuk. Én úgy gondolom, hogy kettejük programja még mindig nem mond egymásnak ellent. Azt várom, bárki lesz a következő főpolgármester, a szakmai programokat a politikai harcokat megvívva végre fogja hajtani” – mondta.

Donáth majd arról beszélt, hogy egyelőre átláthatatlan, hogy a rendkívül sokszínű fővárosi közgyűlés hogy fog kinézni, az viszont biztos, hogy közös felelősségünk lesz, hogy Budapest szabad, progresszív, zöld és liberális legyen továbbra is. Szerinte ehhez mindenkinek a legnagyobb jóindulatára és szakmaiságára szükség lesz, a Momentum pedig ott lesz, és ebben segíteni fog.

„Egyelőre nem nagyon tudom, hogy a Tisza Pártnak a Budapest-víziója merre visz, politikailag mit szeretnének a fővárosban, szerintem erről egyelőre senki sem tud. Az biztos, hogy az elmúlt öt évben a Momentum budapesti frakciója bebizonyította, hogy a mi zöld-liberális víziónk mentén bárkivel együtt tudunk működni, aki ezt a várost ebbe az irányba akarja tovább vinni” – mondta a Momentum elnöke, aki szerint nem csak szakpolitikákhoz kell ragaszkodni, hanem vannak elvi-morális minimumok is, amiből ki kell indulni. Donáth hozzátette, hogy semmi olyanban nem tudnak együttműködni, amit az alapján lehetne megvalósítani, hogy nemi orientáció, bőrszín vagy bármi egyéb alapján különböznek az emberek.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik