A következő élő közvetítés része 324 szavazat különbséggel Karácsony Gergely nyerte a főpolgármester-választást

Döme Zsuzsanna Suzy: „Az önkormányzati választáson lenyomtuk a második rendszerváltást”

Adrián Zoltán / 24.hu és Mohos Márton / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu és Mohos Márton / 24.hu

Karneváli a hangulat az MKKP eredményváróján, annak ellenére, hogy az EP-választáson lényegében elismerték a vereségüket. A rendezvénynek helyet adó GDR Klub hamarosan zár, de előtte még Le Marietta és a Törley Katalin beszélt. A párt EP-listavezetője köszönetet mondott a választóknak és mindazoknak az aktivistáknak, akik az EP-kampányukat segítették.

És akkor szeretném kinyilatkoztatni, ha valakinek nem volt még világos, hogy a Kutya Párt egy békepárti párt

– reflektált Le Marietta a kormánypártok fő kampányüzenetére, mely szerint a 2024-es választások tétje: háború vagy béke, és az egyetlen békepárti pártszövetség a Fidesz-KDNP.

Törley Katalin szerint a Kutya Párt győzött, és nemcsak az önkormányzati választásokon elért eredmények miatt, hanem azért is, mert sikerült európai értékekről, szolidaritásról, demokráciáról és főleg az oktatásról folyamatosan beszélni és valamennyire hallatni a hangjukat.

Kovács Gergely, a párt társelnöke reményét fejezte ki, hogy a párt a jövőben is együtt dolgozhat Le Mariettával és Törley Katalinnal és mindazokkal, akik részt vettek a kampányukban.

Döme Zsuzsanna Suzi úgy értékelte az eredményeket, hogy

az önkormányzati választáson most lenyomtuk a második rendszerváltást.

Hangsúlyozta: az MKKP-re leadott szavazatok nem elvesztegetett szavazatok.

Megy előre a kutyapárt, ugyanazon az úton, amelyiken tíz éve is. Mi mindig ugyanazt fogjuk mondani: azokra az emberekre szavazzon ez az ország, akik már valamit tettek ebben az országban, ne pedig azokra, akik csak ígérgetnek

– zárta beszédét Döme Zsuzsanna Suzi, az MKKP társelnöke.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik