A következő élő közvetítés része 324 szavazat különbséggel Karácsony Gergely nyerte a főpolgármester-választást

Donáth Anna: Nem lehet meg nem történtté tenni a munkát, amit elvégeztünk

Országszerte alig több mint fél órája zárták az urnákat, és elkezdődött a Momentum eredményvárója is a XIII. kerületben, a La Vida Duna rendezvényközpontban  a folyótól nem messze. Donáth Anna  egy rövid beszéddel indította útjára az eseményt, amit sok momentumos online követ.

Miután még csak nemrég zárták az urnákat, jelenleg nem tudunk mást tenni, mint venni egy nagy levegőt, „ugyanis elérkezett a pillanat, amiről azt hittük az utóbbi pár hétben, hogy sosem érkezik el. Vége a kampánynak” – kezdte a pártelnök.

Béres Márton / 24.hu

„Az a munka, amit elvégeztünk, azt el nem lehet venni, nem lehet meg nem történtté tenni, és önmagában is értéket képez. Ugyanis ezáltal is jobb hely lett ez az ország, az a kerület és az a település, ahol ezeket a beszélgetéseket, oktatásokat, mosolyokat, segítséget megadtátok a helyi lakosoknak. Ennél büszkébb egy pártelnök nem lehet, mert amit az elmúlt időszakban csináltatok, az elképesztő kemény volt.”

Donáth szerint egyelőre nem tiszte beszélni az esélyekről, így mindjárt el is indul szerte a fővárosban a jelöltjeikhez. Az utat Zuglóban Rózsa Andrásnál kezdi, akivel az őt támogató Hadházy Ákos független parlamenti képviselő is ott van a helyi eredményvárón, meglátogatja Soproni Tamás terézvárosi polgármestert is, majd este 21-22 óra környékén végez Pikó András Józsefvárosi civil jelöltnél, akit a párt támogat. Utána tér majd vissza a központi eredményváróra. A párt elnöke Momentum „egyik hőseként” említette Dukán András Ferencet polgármesterjelöltet is, aki a fideszes vezetésű Csepelen, „nagyon kemény terepen indult, és úgy dolgoztak, mint a hangya” a kampányban.

„Érezzétek jól magatokat, legyetek magatokra nagyon büszkék, és érjen véget akárhogy is a választás, ünnepeljétek meg a demokrácia ünnepét, mert nem mindig és nem mindenkinek adatik meg, hogy demokratikus döntési jogát érvényesítse.

Úgy hallom, hogy nagyon sokan éltek vele, és ez önmagában az az érték, amiért a Momentum harcol. Hiszen elsődleges célunk a demokráciát, a liberális demokráciát visszaállítani. Így hát nagyon örülök, hogy ez a nap megvalósulhatott”

– mondta Donáth Anna. Innen folytatjuk, amikor lesz mivel – utalt az eredményekre –, a jelenlévők nagy tapssal útnak indították a pártelnököt, aki nem sokkal később tovább is állt.

Béres Márton / 24.hu

A pártvezető Cseh Katalin európai parlamenti képviselőjelölttel és a fővárosi polgármesterjelöltekkel együtt majd csak késő este térnek vissza a központi eredményváróra, amikor majd a kérdéseinket is fel tudjuk tenni nekik. A 24.hu munkatársai azonban addig sem maradnak tétlenek, és folyamatosan beszámolunk a Momentum eseményén történtekről.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik