Belföld

Vitézy szerint nem őt támogatja a kormány, hanem a progresszív vízióját

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A kormány nem engem, hanem egy 21. századi progresszív, városfejlesztési víziót támogatott, amikor visszaléptette jelöltjét a főpolgármester-választásra a harmadik helyről

– idézte az MTI Vitézy Dávid főpolgármester-jelöltet, aki szombaton újabb sajtótájékoztatót tartott Budapesten. Vitézy Dávid úgy véli Budapest lemaradó pályán van Prágához vagy Varsóhoz képest. Szerinte leállt a város fejlődése, nincs folyamatban semmilyen nagy közlekedési vagy köztérfejlesztés, útfelújítás.

Szerinte a következő lépés, hogy meghaladják „azt a Karácsony Gergely nevével fémjelzett és kizárólag panaszkodásra, másokra mutogatásra épülő semmittevést, amely az elmúlt öt évben a Városházán zajlott”, és fejlődő pályára állítják Budapestet.

Vitézy közölte azt is, hogy egyik nagy párttal sem kötnek megállapodást, de „Gyurcsány embereit kirakják a Városházáról”.

A főpolgármester-jelölt, akinek a javára a Fidesz-KDNP jelöltje pénteken lépett vissza, úgy látja, az utolsó napokban agresszívvá vált a kampány. Karácsony Gergely főpolgármestert azzal vádolta meg, hogy impresszum nélküli plakátokat helyeznek ki, vagy „maga rongálja meg” Vitézyék plakátjait, amivel szerinte választási csalást követ el. Ez szerinte méltatlan egy európai városvezetőhöz – mondta.

Kérdésre válaszolva közölte, várhatóan széttöredezett lesz a Fővárosi Közgyűlés és megválasztása esetén ügyek mentén kíván majd együttműködni a pártokkal – zárta a beszámolóját az MTI.

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje pénteken reggel jelentette be Facebook oldalán, hogy visszalép a jelöltségtől Vitézy Dávid javára. A bejelentés nem sokkal azután történt meg, hogy a Mandiner publikálta a Századvég kutatását, mely azt mérte, hogy Vitézy Dávid a legnépszerűbb főpolgármester-jelölt.

Karácsony Gergely erre reagálva többek között azt mondta: Vitézy egy trójai faló, amiből most előugrott Orbán Viktor.

Kapcsolódó
Karácsony: Vitézy egy trójai faló, amiből most előugrott Orbán Viktor
Szentkirályi Alexandra visszalépése után Karácsony Gergelyt kérdeztük az új politikai helyzetről, a kampánystratégiájáról és az LMP-ről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik