Élő Belföld

Magyar Péter: Bevezetjük a minimálnyugdíjat, visszahozzuk a katát, leállítjuk a gazdasági migránsok betelepítését

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu
  • Ígéretekkel zárult Magyar Péter június 8-ai tüntetése a Hősök terén, Budapesten.
  • Nemcsak Magyar mondott beszédet, előtte a színpadra lépett Jordán Tamás, Nagy Ervin, Tarr Zoltán, Bálint András és Bujdosó Andrea is.
  • Csézy és Rost Andrea énekléssel járult hozzá az eseményhez.
  • Thuróczy Szabolcs pedig elszavalta a Szózatot.
  • Több zenés produkciót is láthattunk, hegedűn és zongorán is játszottak a színpadon.
  • A fellépők között bemutatták Lendvai Józsefet is, aki múlt héten részt vett a Békemeneten, de aztán Magyar Péter eseményére is ellátogatott egy „No war” feliratú táblával.
  • Szinte nem volt olyan beszéd, amit ne zavartak volna meg azzal, hogy valakihez orvost kellett hívni.

A közvetítésünket alább olvashatják.

Vasárnap este hét óra, Várkert Bazár

Magyar Péter bejelentette, hol tartja a választási eredményváróját. A szervezők megköszönték a részvételt és hogy a tömeg (nagy része) bírta a hőséget.

Mohos Márton / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

A politika lehet szép, hasznos és igazságos

Olyan országot fognak építeni, ahol nem az számít, hogy valaki Budán vagy egy borsodi zsákfaluban született, ígéri Magyar, a Tisza Párt olyan országot szeretne, ahol a szerénység, az igazság és a szeretet uralkodik. Olyan országért fognak dolgozni, ahol „nem a kapcsolatok számítanak, hanem a szorgalom és a kemény munka”.

Olyan országot építünk, ahol nincs bal, nincs jobb, csak magyar.

Magyar szerint óriási munkát végeztek az elmúlt hetekben, megköszönte az önkéntesek segítségét. Arra kérte a tüntetőket, hogy legyenek minden eddiginél aktívabbak az online térben, posztoljanak a Tisza Párt fő üzeneteiről, és kérte, hogy támogassák a Tisza EP-jelöltjeit, budapesti listáját és a polgármesterjelöltjeiket is.

A Tisza be fogja bizonyítani minden magyar embernek, hogy a politika lehet szép, hasznos és igazságos

– közölte. Azt kérte mindenkitől, hogy bízzanak egymásban. Felszólalását azzal zárta:

Talpra Magyarország, talpra magyarok, a haza minden előtt.

„Tudom, hogy odaát félnek"

Az elnyomó hatalom ellenszere az apátia legyőzése, ez pedig a tett – húzta alá Magyar, aki hangsúlyozta, hogy mindenki szavazata számít, és egyebek mellett arra kért mindenkit, hogy ne fogadjon el előre kitöltött vagy pecsét nélküli szavazólapot.

A bátorság felszabadító, itt és most mintha egy nagy kő gurulna le a mellkasunkról, miközben tudom, hogy odaát félnek.

A tömeg ezt követően az „árad a Tisza” skandálásába kezdett, majd újabb orvost kértek a tömegben.

Mosolyogjatok, mert a változás megkezdőtött, a hatalom remeg, és érzi, hogy a szellemet már nem lehet visszazárni a palackba – mondta. Tudja, hogy nem egy rövidtávfutás lesz, hanem egy „maratonba oltott gátfutás”.

Magyar elmondta, miről döntünk holnap

Ha egy dominó elkezd dőlni, ki tudja, hol áll meg – vetette fel. Ma minden második 18 éves magyar fiatal azon gondolkodik, hogy elhagyja a hazáját, ezért ígéri, hogy a Tiszánál kiemelten fogják kezelni, hogy megállítsák a fiatalok külföldre áramlását. A tömeg skandálni kezdte, hogy

gyertek haza!

Tudja, hogy vannak pillanatok, amikor tanácstalanok a jelenlévők abban, miként legyen újra rend és kiben bízhatnak meg. Nem szeretne senkit győzködni, arra kér mindenkit, hogy józanul gondolja végig, mire van szükség ahhoz, hogy egy jobb országban éljünk. Mindenkit arra kér, hogy a Tisza pártra szavazzon holnap,

nekünk nincsenek milliárdjaink szavazókat buszoztatni, plakáterdőbe fullasztani a településeinket, nekünk másként kell okosnak lenni.

Holnap arról döntünk, hogy

  • propaganda vagy valóság,
  • korrupció vagy tiszta közélet,
  • további leszakadás vagy fejlődés,
  • Türk Tanács vagy Unió,
  • árokásás vagy összefogás,
  • kelet vagy nyugat,
  • háborús uszítás vagy béke,
  • Deutch Tamás vagy Tarr Zoltán,
  • Fidesz vagy Tisza.

Magyar: Egyetértünk, Azi

Pár hete Azahriah azt mondta, hogy akit a Fidesz gyűlöl és az ellenzék is támad, az csak jó úton járhat. Egyetértünk, Azi

– szögezte le. Magyar szerint ki kell mondani, hogy a jelenlegi politikai elit megöregedett, a korlátlan hatalomban lévő kormánypárt „elkorcsosult, megfáradt”, az emberek pedig változást akarnak. Vagyonosodási vizsgálatot indítanának minden politikus ellen. Holnaptól elkezdjük összegyűjteni és rendszerezni az információikat, bizonyítékaikat, miután a támogatóik között ügyvédek is melléjük álltak.

Közben újabb orvosra van szükség.

A Tisza honlapján részletes tájékoztatást fognak adni arról, hogyan lehet megtenni a bejelentéseket, amiket fel fognak dolgozni, és „előkészítik őket arra az időre, amikor már nem Polt Péter dönt arról, hogy Magyarországon ki legyen vádlott és ki ne”.

Magyar: Képesek vagyunk különbül vezetni ezt az országot, mint elődeink

A Tisza Párt bevezetné a nyugdíjminimumot és lakásépítési programba kezdenének. Leállítanák a gazdasági migránsok betelepítését, és megállítaná, hogy kiürüljenek a magyar falvak.

Hogy legyen magyar jövő vidéken.

Azért dolgoznak, hogy csökkentsék Magyarország energiafüggőségét, és olyan modellt dolgoznak ki, amelynek köszönhetően a magyar gazdák valódi támogatáshoz juthatnak. Támogatni fogják a hazai termékeket előállító vállalkozásokat, visszahozzák a kata-adózást.

Legyen vége a kettészakítottságnak, fogjunk végre össze

– kéri. Egy jobb országhoz szükség lesz minden jóérzésű emberre, oldalaktól függetlenül szükség van a jószándékra, holnaptól meglátják, hol tartanak, és nem állnak meg. Azon fognak dolgozni, hogy megmutassák, hogy azért is kell rájuk szavazni, mert képesek lesznek különbül vezetni ezt az országot, mint elődeik.

„Elég volt abból, hogy a magyar költségvetés és gazdaságpolitika egy kaparós sorsjegy színvonalú tákolmány"

Én Magyar Péter, itt előttetek megfogadom, hogy ezeket megváltoztatjuk, számonkérhetően, tisztán és becsületesen, betemetjük az árkokat, bevezetjük az eurót, csatlakozunk az Európai Ügyészséghez, hazahozzuk az uniós ezermilliárdokat, és a sikerek minden magyar sikerei lesznek.

Magyar azzal folytatja: „Nem bízhatjuk továbbra is egy bűnszervezetre az ország vezetését, elég volt abból, hogy a magyar költségvetés és gazdaságpolitika egy kaparós sorsjegy színvonalú tákolmány, vagy bejön, vagy nem.” A Tisza vezetője szerint Orbánt egy vendégségben folyton szemmel kéne tartani, mert azt a vendéglátók például azt látnák, hogy„ a lánya nevére íratja a fürdőszobájukat, és a spájzban a befőttek elvesztik befőtt-jellegüket”.

Adrián Zoltán / 24.hu

Közben újabb orvosra van szükség a demonstrálók között.

Nincsenek csodák a világnak ezen a táján

Ha szeretne bennünket a hatalom, akkor nem üldözné el magyarok százezreit, nem lopták volna el a fejünk fölül a hazánkat

– közölte Magyar, aki szereti a hazáját, és szereti, ha a hazája viszontszereti őt. Ezért a szeretetért fognak közösen dolgozni. Tudja, hogy „nincsenek csodák a világnak ezen a táján, a csodás meggazdagodások mindig gyanúsak”.

A Kárpátok alatt nincsenek csodalámpások, amiket megdörzsölve a közpénz elveszti közpénz jellegét, és a politikusok pénztárcájába vándorol

– hangsúlyozta. A szemfényvesztés ideje azonban lejárt, jelezte. Azt kérdezte a tömegtől, akarják-e például, hogy egy család kezében legyen a fél ország, hogy hazánk a legkorruptabb ország legyen az unióban, hogy itt legyen Európa legmagasabb ÁFA-ja, mire a tömeg mindegyik kérdésre nemmel felelt.

Nem berozsdásodott terminátorokra van szükség

Az évek alatt kiderült Magyar szerint, hogy minden csak egy célt szolgált a kormány részéről:

elvenni azt, ami közös, a hazánkat.

Ebben a hazában nem utcai harcosokra, berozsdásodott terminátorokra van szükség, hanem becsületes emberekre, folytatta Magyar, majd II. János Pál pápát idézve azt mondta: „mondd meg, mit szeretsz, és megmondom, ki vagy”. Ennek kapcsán elgondolkodott azon, hogy a jelenlegi hatalom kit szeret,

mert hogy nem a magyarokat, az biztos.

Mohos Márton / 24.hu

Magyar: Mára már rémálommá váltak hazánkban a mindennapok

A gyermekeink, unokáink jövője érdekében komolyan vesszük a természeti és épített örökségünk védelmét, ígéri Magyar. Az országjárásáról beszél ezt követően, ahol megrázó beszélgetések, megható fogadtatások várták, legalább száz helyszínen mondták a helyiek azt, hogy még soha nem voltak annyian jelen ott politikai rendezvényeken, mint a mostaniakon.

Kisvárosokban a környékről is jöttek, nem egyszer 30 ezres településeken sokezres tömeg fogadott. Megmozdult az ország. Sok honfitársunk külföldről jött haza, hogy találkozzunk, és hogy rendezzük végre közös dolgainkat.

Egy forintot sem költöttek önmaguk reklámozására, állította, könnyű volt így tenniük, mert „nem volt miből”. A rendezvényeket rengeteg önkéntessel és sok szervezéssel a töredékéből oldják meg, mint a kormány a saját rendezvényeit, szögezi le.

Úgy készültünk erre a választásra, hogy egyetlen plakátot sem nyomtattunk, és a jövőben sem szeretnénk vizuális környezetszennyezést elkövetni. Mi nem buszoztatunk adófizetői pénzen a rendezvényeinkre

– jegyezte meg, utalva a Békemenetre. „Mi a célunk? Megszüntetni a Fidesz egyeduralmát, leváltani a kormányt, Magyarországot visszavezetni az európai útra”, vázolta.

Magyar úgy fogalmazott: mára már rémálommá váltak hazánkban a mindennapok, az ígéretek lopássá korcsosultak.

„A léhűtők, a hitványok, lelketlen szolgálók, haszonlesők ideje lejárt"

Magyar visszaállítaná a kitüntetések, elismerések rangját, „a léhűtők, a hitványok, lelketlen szolgálók, haszonlesők ideje lejárt”. Szorgalommal, tudással és kemény munkával fogunk eredményt elérni, hangsúlyozza, nem a másik sárba tiprásával, a magyar emberek jóléte lesz a fontos, nem a hatalom.

A magyar embernek újra lehet és lesz hangja.

A Tisza megváltoztatná azt a szokást, hogy az a jó szakember, aki hűséges a Fideszhez. „Mi egy élhető Magyarország építésére kötünk szövetséget”, hangsúlyozza, majd újra elmondja, hogy megújítaná az oktatást és az egészségügyet.

Magyar: Orbán újabb 40 évre elkártyázná a jövőnket

Magyar szerint Orbán már 2007-ben megjósolta, mit fog csinálni, „mivel kell riogatni a népet, ha egy kormány minden áron hatalmon akar maradni”. Azonban egyet kifelejtett megemlíteni 2007-ben: az elemi létbiztonságot fenyegető félelem arra is jó, hogy „a kiszolgáltatott emberek ne lássák, hogy kifosztják és szolgasorba taszítják őket”.

2015 óta tartja Orbán Viktor rettegésben a saját népét.

A fenyegetés részben valósággá vált, hiszen a vendégmunkásokat azért hozza a kormány szerinte, hogy a magyaroknak ne kelljen európai fizetéseket adni.

A lengyel testvéreink évszázadok összetartása után már szóba sem állnak a Fidesz-kormánnyal, még a Békemenetre sem lehetett elrángatni őket. Orbán azt akarja, hogy attól várjuk a békét, aki egyszer már gyarmatosított minket. Pár évtized szabadság után Orbán újabb 40 évre elkártyázná a jövőnket, megint kivezetne minket Európából.

„Bármi is lesz a szavazás vége, legyőztük az apátiát"

Bármi is lesz a szavazás vége, legyőztük az apátiát és szövetséget kötöttünk magyar és magyar között.

A jelenlévőket arra kérte, hogy szavazzanak a Tisza párt jelöltjeire. A választás tétje, hogy hosszú távon elnyomottak vagy szabad emberek leszünk-e a hazánkban, fogalmaz Magyar, aki szerint ki kell szabadítani Magyarországot abból a fogságból, amiben több mint húsz éve „raboskodik”. Ezt követően Ady Endrét idéz.

Magyar: Az elmúlt hónapokban sokszor hibáztam

Ma már látom és tudom, hogy kezdetben egy szikra voltam, ami beindította a változás motorját, ma pedig már együtt, szövetségben gátakat bontunk – folytatja felszólalását Magyar. Az elmúlt hetek, hónapok során sokszor hibáztam, vallja be, de igyekezett ezekből mindig tanulni és megígérte, hogy mindig tanulni is fog.

Az elmúlt hónapok megtanították arra, hogy csak közösségben, szövetségben lehet lebontani a rendszert. Magyarország is más lett közben, véli, és más lett ő is, mert

reményt adtok nekem, reményt adunk egymásnak.

Magyar: Más ember lettem

Az, hogy ma itt állok előttetek, nektek köszönhető – mondja a tömegnek Magyar. „Más ember lettem az út végére, három hónappal ezelőtt még én sem tudtam, milyen úton indultam el pontosan. Nem tudtam, milyen hatalmas fába vágtam a fejszémet.” Közben újabb orvosra van szükség két helyen is.

Magyar: Nincs hova hátrálnunk

Pár hét alatt tízezer kilométert tettünk meg, mindössze néhány hónapja kezdődött és nézzetek körül, mennyien vagyunk

– vélekedett Magyar, majd elmondta, hogy „sokakban le kellett győzni a hatalom által elültetett félelmet”. „Elragadó hallgatni az egész országban, ahogy a tömeg skandálja, hogy  »nem félünk«.”

„Itt vagyunk és készen állunk arra, hogy megváltoztassuk a sorsunkat, a sorsot, amit egy rabló, elnyomó hatalom akar ránk erőltetni. Azért vagyunk ma itt, hogy megüzenjük, hogy nem fogunk lehajtott fejjel tűrni tovább, nincs hova hátrálnunk”, fogalmazott.

Magyar köszönetet mondott a kormánynak

2,5 milliárd forint közpénzt fordítottak a lejáratásunkra, állítja Magyar, aki megköszönte ezt a kormánynak, mert szerinte többen vannak jelen, mint valaha.

Köszönöm a kormánynak a sokezer gyűlölködő és hazug óriásplakátot és videót. Köszönjük, sokat segítettek!

A Tisza vezetője az áprilisi tüntetésről is megemlékezett, majd szót ejtett az országjárásról, ahol eddig 199 beszédet tartott.

„Ha ti is úgy akarjátok, akkor felszámoljuk a kiváltságosok hatalmát"

Ez a tér azt üzeni nekünk, hogy a munkánk jólétbe, a tudásunk pedig dicsőségbe vezet, ezt üzeni a ma hőseinek, akik nem félnek – folytatja beszédét Magyar, aki szeretné, hogy szövetséget kössenek arra, hogy Magyarországot egy szebb, békésebb és boldogabb jövőbe vezessék közösen.

Ha ti is úgy akarjátok, akkor Magyarország újra az igazság, a becsület és a törvények országa lesz. Ha ti is úgy akarjátok, akkor felszámoljuk a kiváltságosok hatalmát.

Magyar ezt követően a Nemzeti dalból idéz. Visszaemlékszik a március 15-i rendezvényre, majd az azóta tartott megmozdulásaira. A tömeg azt skandálja:

nem félünk!

„Nincs olyan józan ember, aki háborút akarna Magyarországon"

Ezt követően Magyar arról beszél, hogy a Hősök terén az egyik oszlop tetején egy angyal áll, kezében egy korona, a legenda szerint II. Szilveszer pápa álmában egy angyalt látott, kezében a koronával, és az angyal így szólt hozzá:

add oda ezt a koronát annak, akik legközelebb érkezik hozzád.

Másnap magyarok érkeztek, koronát kértek Szent Istvánnak. „Honfitársaim, égi, isteni áldás van Magyarországon és a nemzetünkön”, véli Magyar Péter.

Magyarországon mindenki békét szeretne. Nincs olyan józan ember, aki háborút akarna Magyarországon

– hangsúlyozza. A Tisza a valódi béke pártja, ellentétben a Fidesszel, nem építtet harckocsi-, fegyver- és lőszergyárakat. A Tisza nem támogatja a sorkatonaság újbóli bevezetését, szögezi le, sőt meg is akadályoznák, hogy a Fidesz újra bevezesse. „Aki a Tiszára szavaz, az a békére szavaz.”

Nézz a fiadra, nézz a lányodra, gondolj a hazádra, és szavazz a Tiszára.

Magyar: Azért jöttünk ma ide, mert máshol már nem férünk el

Magyar megköszönte a tüntetés résztvevőinek, hogy eljöttek a rendezvényre. Felszólalását azzal kezdte:

ki gondolta volna februárban, mindössze négy hónap telt el, és azóta feltámadott a tenger, a népek tengere.

Közben újabb orvost szeretnének kérni a tömegben.

Azért jöttünk ma ide, mert máshol már nem férünk el – fogalmaz a Tisza vezetője. Nem véletlen a helyszínválasztás, nemcsak azért vannak itt, mert ez Magyarország legszebb és legnagyobb tere, hanem azért is, mert ennek a térnek üzenete van, amit magukkal kell vinniük és tovább kell adniuk, folytatja.

Olvasói sztorik