Belföld

Megírta a tanárának egy sajókazai fiú, hogy az egész osztályt meg akarja ölni

Elrendelte egy osztálytársai megölésével fenyegetőző fiatalkorú gyanúsított letartóztatását a Miskolci Járásbíróság. A Miskolci Törvényszék honlapján szombaton jelent meg a tervezett iskolai bűncselekményről szóló hír. A nyomozás adatai szerint a Sajókazai Általános Iskola tanára május 24-én egy tanórán észlelte, hogy a fiatalkorú gyanúsított tizenegy centiméter pengehosszúságú konyhakést vett elő a táskájából, és a nyelvén húzogatta, ezért azt a tanár elvette tőle.

A gyanúsított tagja egy korábban létrehozott internetes közösségi csoportnak, melyben egy sajókazai „mészárlásról” és ennek kapcsán egy „bázis” létrehozásáról egyeztettek. A fiú olyan bejegyzést is közzétett, hogy a „sajókazaiak mind meg fognak fizetni!”.

A gyanúsított május 26-án üzenetet küldött az osztályfőnökének. Leírta: az általa iskolába vitt késsel az volt a szándéka, hogy az egész osztályt megölje.

Ezek alapján a hatóság emberölés előkészületét állapította meg. A járásbíróság szerint a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyú, továbbá megalapozottan lehet tartani attól, hogy a gyanúsított tanúk befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítási eljárást, illetve az előkészített bűncselekményt végre is hajtaná.

Mindezek miatt egy hónapra elrendelte a fiatalkorú gyanúsított letartóztatását, amelyet büntetés-végrehajtási intézetben kell végrehajtani. A gyanúsított, illetve védője és törvényes képviselő fellebbezett a döntés ellen – közölte a törvényszék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik