Belföld

Egy kormánypárti közvélemény-kutató is azt sugallja, hogy Vitézy fideszes jelölt

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Egyik olvasónkat péntek délelőtt, néhány órával Szentkirályi Alexandra visszalépése után hívta telefonon egy, a kormányoldalhoz kötődőnek elkönyvelt, közvélemény- és piackutatással foglalkozó cég. Olvasónk a hatperces beszélgetést felvette, és elküldte lapunknak. Egyebek között arról kérdezték, hogy Karácsony Gergelyt vagy Vitézy Dávidot támogatja-e a főpolgármester-választáson. Erre elsőre azt mondta, nem tud válaszolni, de egy korábbi, neveket nem tartalmazó kérdésre úgy felelt, hogy Budapesten új főpolgármesterre van szükség.

A kérdezőbiztos erre a segítségére sietett, és megjegyezte, hogy Vitézy Dávid a kormánypárti, mivel Szentkirályi Alexandra visszalépett a javára. Olvasónk érzékelve, hogy mintha irányított kutatással lenne a dolga, aminek a célja inkább a meggyőzés, mintsem a szavazási szándék felmérése, jelezte, hogy számára Vitézy is inkább ellenzékinek tűnt eddig. Erre már egyértelműen azt a „választ” kapta, hogy Vitézy a fideszes jelölt, bár a kérdezőbiztos megjegyezte, hogy „én nem adhatok tanácsot”.

A leginkább sugalmazásokat közvetítő kutatások gyakorlatáról korábban a Népszava írt.

Kapcsolódó
Levette a pályáról a Fidesz a méhlegelők rémét – Szentkirályi Alexandra útja a NER-ben a föladott főpolgármesteri kampányáig
Szentkirályi Alexandra öt év kihagyással térhet vissza a Fővárosi Közgyűlésbe, de az már biztos, hogy nem főpolgármesterként. Akad, aki semmire nem emlékszik a képviselői múltjából, más elismerően beszél róla. Bemutatjuk az ország egyik leggazdagabb emberének feleségét, akit a Fidesz az utolsó pillanatban vont ki a főpolgármesteri versengésből Vitézy Dávid érdekében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik