Belföld

Ungár Pétert rettentően meglepte Szentkirályi visszalépése

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu
A Vitézy Dávidot támogató LMP társelnöke nem fogadná el a Fidesz segítségét a kampányhajrában.

A Blikknek Ungár Péter azt mondta Szentkirályi Alexandra péntek reggeli visszalépéséről, hogy nem számítottak arra,

rettentően meglepő volt. Annyit tudunk tenni, hogy tudomásul vesszük.

Az LMP társelnöke szerint előzőleg nem keresték őket a Fidesz stábjából. Arra érdemben Ungár nem reagált, hogy nem tartanak-e attól, hogy a választók szemében igazzá válik Karácsony Gergely állítása, miszerint Vitézy Dávid valójában a Fidesz jelöltje.

Itt az történt, hogy Vitézy Dávidnak az volt a politikai célja, ne Orbán és ne Gyurcsány embere vezesse Budapestet. Egy dolog már biztos, Orbán embere már nem tudja vezetni Budapestet, mert visszalépett. Most már csak Gyurcsány emberétől kell megszabadítani a fővárost.

Nem számítanak segítségre a kampány hajrájában a Fidesztől, de el sem fogadnák. Az atv.hu-nak azt mondta, a Fidesz döntése semmit nem változtat azokon a vállalásokon, amelyeket Vitézy Dávid főpolgármester-jelöltként tett. Nem lesz fővárosi koalíció sem a Fidesszel, sem a DK-val.

A Tisza párt alelnökét, Magyar Pétert kevésbé lepte meg a döntés. Ő már a friss Századvég-kutatás előtt, csütörtökön kész tényként írt Szentkirályi pénteki visszalépéséről.

Tehát holnap bejelenti a Fidesz Szentkirályi Alexandra visszaléptetését Vitézy Dávid javára. Nincs új a nap alatt, megint hazudtak, megint becsapták a saját választóikat is.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik