Belföld

A Századvég mérte Szentkirályi visszalépését, ami „hírlapi kacsa”

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
16 óráig léphetnek vissza a jelöltek.

Vitézy Dávid a legkedveltebb főpolgármester-jelölt, vasárnap legyőzné Karácsony Gergelyt – írja a kormányközeli Századvég legfrissebb közvélemény-kutatása alapján a Mandiner. A felmérés szerint a politikai szempontból aktív fővárosiak között egyedül az LMP által is támogatott főpolgármester-jelöltről vélekednek többen pozitívan (58%), mint negatívan (32%).

Karácsony Gergelynek több a bírálója (53%), mint a támogatója (44%), Szentkirályi Alexandra (Fidesz–KDNP) esetében még rosszabb ez az arány (55-38%).

Mérték Szentkirályi visszalépését

Amennyiben valamennyi nyilvántartásba vett főpolgármester-jelölt indul vasárnap, akkor a megkérdezettek 40 százaléka támogatná Karácsony Gergely újrázását. Vitézy Dávid 28, Szentkirályi Alexandra 27, a Mi Hazánk jelöltje, Grundtner András 2 százalékon áll.

Szentkirályi Alexandra visszalépése esetén Vitézy Dávid a politikai szempontból aktív budapestiek 48 százalékára számíthatna, míg Karácsony Gergely 42, Grundtner András 4 százalékot kapna.

Frissítünk!

Visszalépett Szentkirályi Alexandra

Arra kérte támogatóit, hogy a főpolgármesteri szavazólapon Vitézy Dávidra, a listáson az általa vezetett Fidesz-KDNP listára szavazzanak. Vitézy győzelemként, Karácsony sötét, cinikus politikai alkuként értékelte a történteket.

Magyar Péter csütörtökön tényként kezelte, hogy a Fidesz visszalépteti jelöltjét. Azt írta:

Nincs új a nap alatt, megint hazudtak, megint becsapták a saját választóikat is.

Szentkirályi Alexandra néhány napja hírlapi kacsának nevezte, hogy visszalépne az LMP-jelölt  javára, majd azt mondta: ő minden budapestinek szeretne a főpolgármestere lenni.

Módszertan:

A kutatás CATI-módszer 1000, politikai szempontból aktív, felnőtt budapesti körében készült május 30-a és június 4-e között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik