Belföld

Kilépett az LMP-ből a párt egyik országos elnökségi tagja

Szendefy Mária / Facebook
Szendefy Mária / Facebook

Kilépett az LMP-ből Szendefy Mária, az LMP egyik országos elnökségi tagja – jelentette be a politikus pénteken a Facebookon.

Indoklása szerint régóta érlelődött benne az, hogy azokat az értékeket, amelyek hatékonyabb képviseletének érdekében belépett az LMP-be, már nem tudja ennek a pártnak a tagjai között képviselni.

Az egyik ilyen érték az alulról szerveződő demokrácia, a széleskörű választói részvétel elősegítése. Sajnos sem az LMP-nek sem más jelenlegi parlamenti pártnak nem sikerült ennek a célnak még a közelébe sem kerülni.

Szendefy szerint a pártok társadalmi beágyazottsága vagy fel sem épült, vagy leépült, a fókusz a médiapolitizálás felé ment el, a Fidesz pedig hűbéri uradalmakat épít közösségek helyett. Részben ezért döntött úgy az LMP somogyi területi szervezete, hogy önálló indulás vagy ellenzéki akciók helyett civil kezdeményezések mellé állnak Kaposváron és a megyei listát illetően is.

A legtöbb tépelődést számomra az okozta, hogy ezt a döntést a választások előtt vagy után jelentsem be. Az országos politikai tendenciákat látva, úgy döntöttem, hogy még a választások előtt megteszem. Nincs értelme tovább menteni olyasmit, ami menthetetlen,

írta, de hozzátette, hogy a kaposvári választók felé tartozik annyival, hogy az álláspontja ismeretében dönthetnek az általa is képviselt egyesület támogatásáról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik