Belföld

Karácsony Gergely: Vitézy oda navigálta magát, ahonnan érkezett. Vissza a Fideszhez

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Számomra végig világos volt, hogy Vitézy Dávid a Fidesz felkérésére indul el a választáson

– kezdte sajtótájékoztatóját Karácsony Gergely főpolgármester a fideszes Szentkirályi Alexandra visszalépésével kapcsolatban. Szerinte lelepleződött a hatalmi trükk, és Budapesten vasárnap a hatalom emberei között és az emberek hatalma között lehet választani.

Elmondta, hogy sajnálja a Fidesz szavazóit, akiket szerinte félrevezettek és manipulálták. Karácsony szerint a Fidesz számára a nők bábuk, akiket bármikor le lehet venni a sakktábláról. Karácsony úgy látja, hogy Vitézy az ellenzéki szavazókat is becsapta.

Nincs két Fidesz, egy Fidesz van, amelyik különböző hangszereken játszik. Egy Fidesz van, melynek célja, hogy megőrizze a hatalmát

– mondta Karácsony. Hozzátette: Vitézy kiváló választás a szempontjukból, hiszen eddig is ezt a rendszert szolgálta ki. Beszélt arról is, hogy Vitézy ott ült a Magyar Turisztikai Ügynökség kuratóriumában, amikor milliárdokat szórtak ki a kormányközeli üzletembernek, és Mészáros Lőrinc kijáróemberével vacsorázott, amikor a városban a kata átalakítása ellen tüntettek.

Eddig is tudtuk, hogy Vitézy a Fidesz embere, de akinek eddig nem esett le a tantusz, most már annak is világos a helyzet – értékelt Karácsony, majd azt emelte ki, hogy

ahogy nincs két Fidesz, úgy nincs két ellenzék sem.

Karácsony helyzetértékelése szerint lehet a NER oldalán állni, vagy a szabad Budapest oldalán. A főpolgármester azt látja, hogy Vitézyvel nem akar együttműködni a Kutya Párt, amelynek listavezetője őt támogatja, nem akar vele együttműködni a Momentum, amely eddig is a városvezetés része volt, és nem akar vele együttműködni Magyar Péter sem, aki a Fidesz hackjének tartja őt.

„Oda navigálta magát, ahonnan érkezett. Vissza a Fideszhez” – mondta Karácsony. A főpolgármester szerint Vitézy „a hazug politikai ámokfutásán” túl nem érti a főváros anyagi helyzetét sem.

Karácsony azt ígérte, hogy nem engedi vissza a Fideszt a város irányításába. A sajtótájékoztatót azzal folytatta, hogy kemény öt év van mögöttük, de úgy látja, hogy a nehezén már túl vannak.

Ha nem engedjük magunkat félrevezetni, akkor Budapest öt év múlva még szabadd, zöldebb, szolidárisabb város lesz.

Karácsony szerint most érdemi tétje van a választásnak, és szerinte a Fidesz a visszalépéssel elérte, hogy még több ellenzéki elmenjen szavazni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik