Belföld

Egymás után állnak be a kormánypárti véleményvezérek Vitézy mögé, Bayer Zsolt szerint Szentkirályi „meghátrálást színlel”

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Szentkirályi Alexandra visszalépett a főpolgármester-jelöltségtől. A heves viadal közepén otthagyta az ütközetet, meghátrálást színlel éppen, s az ellenség már azt hitte, győzött, de éppen most jut halálos veszedelembe

– értékelte Szentkirályi visszalépését Bayer Zsolt a Magyar Nemzetben. A publicista ezt követően a Századvég péntek reggeli kutatását idézi, majd arra jut, hogy: „a képlet végtelenül egyszerű minden Fidesz–KDNP szavazó számára: amennyiben vasárnap ott lenne a szavazólapon Vitézy mellett Szentkirályi is, Karácsony maradna a főpolgármester, és folytatódna minden tovább, folytatódna a semmi, a hazudozás, a másra mutogatás, egy Gyurcsány-bábu regnálása idült, hülye vigyorgás közepette. Ha vasárnap Szentkirályi nem lesz ott a szavazólapokon, és össze tud adódni ez a két választói tábor, akkor Karácsony vasárnap este ugyanazzal a hülye, idült vigyorral a képén leköszön, és eltakarodik. S az övéi úgy fogják hátra hagyni, mint a félkegyelmű Heribaldot a többiek Sankt Gallen kolostorában.” Ezt szeretnénk? Ezt akarjuk? – teszi fel a kérdést Bayer, majd gyorsan meg is válaszolja: Ezt.

Egy iksz Vitézy Dávidra – legyen ő a főpolgármester, mert ő például Karácsonnyal ellentétben ért is ehhez-ahhoz

– összegez Bayer. Szerinte ez annyira egyszerű, annyira világos, hogy „még Karácsony is meg tudná csinálni, ha meg tudna csinálni bármit is, s ha odaát, a túloldalon lenne fogalmuk taktikáról, a kalandozó magyarok harcmodoráról, a sztyeppei harcmodorról.” Vitézy mögé egymás után állnak be a jobboldali véleményvezérek (így tett Bohár Dániel, Deák Dániel is), és a jobboldali politikusok. Hoppál Péter Facebook oldalán Szentkirályi visszalépése után már arról írt, hogy „karnyújtásnyira a budapesti győzelem!”. Bejegyzését később módosította, most már az olvasható az oldalán, hogy „karnyújtásnyira a budapesti változás!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik