Belföld

„Felakasztalak a kutyáiddal együtt” – ordította, majd félholtra verte hokiütővel kiérkező gazdájukat

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt állítja bíróság elé a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség azt a kiskunhalasi férfit, aki agyba-főbe verte áldozatát, mert elege lett annak kutyáiból.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a kiskunhalasi férfi hazafelé menet rendszeresen elsétált a két kistestű kutyát tartó áldozata háza előtt. A kutyák a drótkerítés alatt kibújva rendszeresen megugatták a vádlottat. Mivel a kutyák gazdája  nem állandó jelleggel lakott az ingatlanon, ezért a férfi a távollétében szidalmazta, fenyegette a férfit a szomszédjának.

Az ominózus napon a kutyák gazdája és szomszédja az előbbi ingatlanán pakoltak, és emiatt nyitva hagyták a kaput. Ezt kihasználva a kutyák kiszaladtak az útra és megugatták az éppen hazafelé tartó férfit, aki emiatt hangosan szidalmazni és fenyegetni kezdte a sértettet, hogy felakasztja a kutyáival együtt.

Ezt hallva az állatok gazdája– kezében a kutyák visszatereléséhez magához vett hoki ütővel – kiment az utcára és vitatkozni kezdett a férfival, majd a vita hevében az ütővel a terhelt felé ütött. A vádlott ekkor ellökte a kutyák gazdáját, majd a földre került férfit mintegy két percen keresztül folyamatosan ütötte, és többször is belé rúgott.

Az ebek gazdája nyolc napon túl gyógyuló, életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért az életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolt férfire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik