Belföld

Életfogytiglant kapott a férfi, aki rágyújtotta a házat az ájult ismerősére

Életfogytig tartó fegyházra ítélte a bíróság azt a férfit, aki rágyújtotta a házat az ájult ismerősére. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség közleménye szerint az emberölés bűntette miatt elítélt férfi 25 év múlva bocsátható szabadlábra a leghamarabb feltételesen.

A férfi és az ismerőse együtt italoztak az áldozat házában, amikor összeszólalkoztak és a férfi egy kemény tárggyal megdobta az ismerősét, aki ettől eszméletlen állapotban a földre esett. A férfi megijedt a tette következményeitől és a cselekménye leplezése érdekében felgyújtotta az ingatlant, majd lelépett. Az elkövető által okozott tűzben az ismerőse meghalt.

Az elsőfokú bíróság életfogytiglanra ítélte a férfit azzal, hogy 25 év múlva bocsátható szabadlábra a leghamarabb feltételesen. A terhelt és védője enyhítésért fellebbezett. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség egyetértett a bűncselekmény minősítésével és a büntetés tartamával, ezért az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta.

Kapcsolódó
Súlyosabb büntetést kértek a férfire, aki rágyújtotta a házat az anyjára és annak unokájára Dombrádon
Kétszer is rágyújtotta az unokázó anyjára a házat húsvétkor. 14 éve fegyházat kapott, de az ügyészség szerint annyira gátlástalan, hogy többet érdemel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik